Screenshot
DAN NAKON TRAGEDIJE

'ON NE ZASLUŽUJE IMATI TRETMAN HEROJA!' BIVŠI VRATAR REALA ŠOKIRAO IZJAVAMA O TRAGIČNO POGINULOM REYESU 'Ljudi, razmislite o greškama koje radite'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 02. lipanj 2019. 16:50

Život piše tužne priče. Ustvari, možda je u ovom trenutku bolje kazati, život piše lijepe priče, ali s tužnim svršetkom. Priča Josea Antonija Reyesa bila je čudesna, prekrasna, no imala je, nažalost, tužan svršetak. Bivši igrač Seville, Arsenala, Atletica, Reala, Espanyola poginuo je u teškoj prometnoj nesreći u Španjolskoj nedaleko svog rodnog gradića Utrere. Ova je vijest potresla nogometni svijet, šokirala navijače, bivše Reyesove suigrače, nitko ne može vjerovati da je Jose otišao...

Ipak, jedna je reakcija na Reyesovu smrt dan nakon tragedije podigla puno prašine. Proslavljeni vratar Real Madrida i Valencije Santiago Cañizares šokirao je nogometni svijet izjavom:

"On ne zaslužuje imati tretman heroja", izlanuo je Cañizares.

LONDON - DECEMBER 11:  Goalkeeper, Santiago Canizares of Valencia gestures during the UEFA Champions League group B match between Chelsea and Valencia at Stamford Bridge on December 11, 2007 in London, England.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Shaun Botterill/Getty Images

"Vožnja prekomjernom brzinom ukazuje na loš karakter. U nesreći su osim njega stradali i drugi. Ljudi, razmislite o greškama koje radite u životu", oštar je bio španjolski vratar i bivši Reyesov suigrač iz reprezentacije, a zatim je nastojao ublažiti svoju izjavu:

"Ali to ne znači da ne žalim zbog toga što se dogodilo i da neću moliti za njihove duše."

Podsjetimo, Reyes je vozio Mercedes Brabus brzinom od preko 200 km/h, a u tragediji je poginuo i Reyesov 23-godišnji bratić Jonathan, dok se drugi rođak Juan Manuel Calderon uspio izvući iz gorućeg automobila. Primljen je u lokalnu bolnicu s opeklinama na 60 % tijela te se i dalje nalazi na intenzivnoj njezi u veoma teškome stanju.

Oni koji su pratili Reyesov nogometni put govorili su da nije mogao biti ništa drugo nego nogometaš, život u kopačkama bio mu je suđen. Ništa ga drugo nije ni zanimalo, u školu praktički nije ni išao, obrazovali su ga privatni učitelji kad su u Sevilli shvatili da u svojim rukama imaju dragulj.

SEVILLE, SPAIN - SEPTEMBER 15: Jose Antonio Reyes of Sevilla FC holds the ball during the UEFA Champions League Group D match between Sevilla FC and VfL Borussia Monchengladbach at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on September 15, 2015 in Seville, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
Reyes

Za Andalužane je u prvom mandatu u 86 utakmica zabio 21 pogodak, da bi u drugom u 109 utakmica zabio samo devet golova, ali njegov doprinos bio je puno veći.

A kad je prvi put odlazio iz Seville, najsretniji je bio njegov otac, zakleti navijač Betisa. Konačno nije “navijao” protiv sina, puno mu je lakše bilo gledati ga u dresu Arsenala. Da, njegov Jose u London je stigao u siječnju 2004. godine i odmah se našao u onoj legendarnoj momčadi koja je osvojila Premiership bez poraza. Savršeno se slagao s Henryjem i Bergkampom, a u 69 utakmica za Topnike zabio je 16 golova.

- Shrvan sam, ne mogu vjerovati da Antonija više nema. Bio je čudesan igrač, sjajan suigrač i, što je najvažnije, čovjek koji je zračio tolikom toplinom. Moja sućut cijeloj obitelji i želim da budu jaki u ovim teškim trenucima - rekao je Thierry Henry.

Reyes je osvojio pregršt trofeja, jedino što nedostaje u njegovim vitrinama je trofej s “klempavim ušima”, igrao je finale s Arsenalom, ali tada je Barcelona bila bolja.

No, kad se toga znao sjetiti, uvijek bi kazao kako je utjehu pronašao u pet naslova Europske lige. Da, to je natjecanje tri puta osvojio sa Sevillom i dva puta s Atleticom.

U smiraj karijere, odnosno u 36. godini, igrao je u drugoj ligi za Extremaduru, radio je to za svoj gušt jer svijetu je odavno dokazao za što je sposoban.

Linker
03. svibanj 2024 07:15