Dvoboj Opatije i Dinama prije točno pet godina
 CROPIX
UMRI MUŠKI 2

OPATIJA SPREMNA ZA SPEKTAKL PROTIV DINAMA 'Da smo izabrali naš stadion, pa bilo bi to ubojstvo s predumišljajem nogometa kao takvog!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. listopad 2019. 14:23

Nogometaši Opatije odradili su jučer poslije podne trening na Kantridi gdje će danas odigrati utakmicu protiv najjačeg suparnika u klupskoj povijesti. Igrali su Opatijci već protiv Dinama, prije pet godina, i zamalo priredili senzaciju u Kupu, ali s druge strane nisu imali momčad koja u Europi igra ozbiljnu ulogu.

Ipak, sportski je nadati se iako je realnost drugačija...

- Radni naslov ove utakmice je “Umri muški 2”. Prije pet godina bili smo blizu, sada ćemo vidjeti gdje smo iako je objektivno da protiv Dinama završimo svoju epizodu u Kupu. Za početak morat ćemo biti bolji nego u Rovinju gdje smo igrali kao po kazni i hrabri me što smo ove zadnje treninge odradili kao da čekamo Ligu prvaka, ha-ha - smije se Zoran Bogolin, dobro raspoloženi trener Opatije, itekako svjestan da će si današnji Dinamo teško dopustiti utakmicu kakvu je odigrao prije pet godina.

- Teško je da se onakvo što može ponoviti, ali za nas je fantastična stvar igrati službenu utakmicu protiv ovakvog Dinama. I igračima će to biti nagrada za učinjeno do sada, da vide gdje su i što su. Mi ćemo dati sve od sebe, bit će puno ljudi, čujem da prodaja ulaznica ide odlično, ne valja ih razočarati...

Zagreb, 271019.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 13. kola Hrvatski telekom 1. HNL, GNK Dinamo - NK Osijek.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama,  Bruno Petkovic, Dani Olmo, Damian Kadzior.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dosta priče je izazvala i odluka da Opatija ugosti Modre na Kantridi, a ne na svom stadionu na kojem bi imala nešto veće izglede.

- Ovo je možda i najjači Dinamo u novijoj povijesti, uz to s realnim izgledima da tu i prezimi, mislim da je ovo sjajna prilika za sve nas. Veći izgledi u Opatiji? Istina, ali izmučili bismo i sebe i njih. Budući da igraju važnu utakmicu protiv Šahtara nema smisla da se netko ozlijedi na opatijskom igralištu. Tamo je trenutačno nemoguće igrati i bolje da sačuvamo zdravlje obje momčadi.

Kada je riječ o taktici, Bogolin nema iluziju da nečime može iznenaditi Bjelicu.

- Probat ćemo parirati najbolje što možemo, iako znamo da je to teško, i u posjedu, i u brzini, i u duelu... Vidjeli smo kako izgleda kada to pokušaju i puno jače momčadi, pa Osijek je bio u pet metara jer jedino tako možeš “preživjeti” s nekim podnošljivim porazom - zaključio je Bogolin.

Predsjednik Opatije Robert Perčić posljednjih se dana intenzivno bavio organizacijskim dijelom priče.

- Zanimanje je veliko, prodaja ulaznica ide dobro, a za srijedu je najavljeno i lijepo vrijeme, a ulaznice će se moći kupiti i na stadionu uči utakmice - kaže Perčić koji se također osvrnuo na odluku da se igra na Kantridi.

- Igramo veliku utakmicu na jednom lijepom stadionu, dolazi Dinamo koji igra Ligu prvaka, s igračima koji će za nekoliko dana u Rijeci igrati za reprezentaciju protiv Slovačke. Mislim da to sve govori, igrati u Opatiji bilo bi ubojstvo s predumišljajem nogometa kao takvog. Neka bude gušt svima doći na Kantridu, a rezultat kako bude - zaključio je predsjednik Opatije.

Linker
25. travanj 2024 19:26