MODRI PORTUGALAC

Optimistični Pinto: 'Pobijedio sam na Old Traffordu, mogu i s Dinamom u Eindhovenu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2013. 18:11

Portugalac Ivo Pinto prvu je službenu utakmicu za Dinamo odigrao u srpnju 2013. godine protiv Osijeka u 1. kolu Prve HNL, dok je istog mjeseca odigrao i svoj prvi europski ogled, u Luksemburgu protiv Fola Escha, u okviru 2. pretkola Lige prvaka. Pinto je svakako pogodak kad se radi o dovođenju stranih igrača. Nije atraktivan poput Fernandesa ili Soudanija, što je logično jer su oni napadači, ali bez njega se današnja Dinamova momčad ne može zamisliti. U Maksimiru igra uglavnom dobro, karakteriziraju ga brzi prodori po boku i dobri centaršutovi. U svakom slučaju, ponudio je mnogo više lijepih nego slabih igara.

U Dinamu je kod svih trenera imao maksimalnu minutažu, od nikad nije bio upitan niti kod Jurčića, Ivankovića ili sad Mamića. Prije današnjeg Dinamova polaska za Eindhoven kazao nam je:

- PSV je najveće ime u našoj skupini. Međutim mogli ste vidjeti da su se u prvoj utakmici u Maksimiru izvukli. Mogli smo ih pobijediti, bili smo bolji. Točnije, mislim da smo bili mnogo bolji od PSV-a.

Analizirajući prvu maksimirsku utakmicu, koja je završila 0:0, Ivo će kazati da su Modri kontrolirali igru, imali veći posjed lopte i više šansi za postizanje pogodaka.

- Naravno, nikako ne smijemo smetnuti s uma da se prva zagrebačka utakmica igrala bez gledatelja, atmosfera nije postojala. Ovog će puta biti drukčije, u Eindhovenu će tribine biti popunjene, ozračje potpuno drukčije. PSV će sigurno željeti opravdati činjenicu da su najveće ime skupine, te da su prije početka bili glavni favoriti za prvo mjesto, odnosno prolazak dalje.

Kakva su očekivanja portugalskog braniča? Dinamu praktički igra samo pobjeda. Naravno, i s osvojenim bodom još bi postojale teoretske šanse za osvajanje drugog mjesta, jer kad bi u posljednja dva kola Modri uspjeli pobijediti Čornomorec u Odesi i Ludogorec u Zagrebu, na kontu bi imali 8 bodova, a s takvim se kontom u nekakvu povoljnom raspletu ostalih ogleda može do europskog proljeća.

- Nikako ne volim računati prije utakmica. Kad se baviš matematikom, onda si previše kompliciraš život, kalkuliraš. Mi u Eindhoven idemo po pobjedu, jer želimo osvojiti tri boda koja nas sigurno drže u igri u drugom krugu. Dinamo je veliki klub koji je dvije godine zaredom igrao Ligu prvaka, pa bi shodno tome trebao proći u drugi krug Europske lige.

Kaže Pinto da zna kako se to od Dinama očekuje, da navijači to traže.

- Nismo dobro startali, imamo samo jedan bod, ali ništa nije izgubljeno. Svi mi u svlačionici znamo da nam jako trebaju ta tri boda i spremni smo ih osvojiti!

Optimist ste, ima li pokrića za to?

- Mislim da ima. U posljednje vrijeme igrali smo dobro, mislim da se to vidi, dižemo se, ide nabolje. PSV je definitivno jaka momčad iz države u kojoj se igra izvrstan nogomet, ali Dinamo svakako ima šanse za trijumf.

Pinto je na kraju, sa smiješkom, dodao još nešto.

- S Clujem sam u Ligi prvaka uspio, pobijedili smo Manchester United na Old Traffordu, zašto ne bih i s Dinamom PSV u Eindhovenu?

Linker
19. svibanj 2024 07:24