Gareth Copley/Getty Images
POTENCIJALNO POJAČANJE

OREŠČANIN I STRUČNA KOMISIJA ODLUČIT ĆE O NESUĐENOM VATRENOM Francuzi su lansirali dojavu, u priči je i Dinamo, no ima li za njega mjesta u Splitu?

Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2019. 12:50

E da je Gregory Sertic ili Sertić napadač, centarfor, ni po muke, onda bi se ta ponuda, dojava iz Francuske kako se porijeklom Hrvat Sertic želi skrasiti u HNL i oživjeti svoju karijeru, lakše realizirala, piše Slobodna Dalmacija.

Možda bi je i objeručke prihvatili u Hajduku.

Vijest glasi kako je ideja Sertic odaslana na stol Hajduka i Dinama ili Dinama i Hajduka, svejedno kojim redom želite poredati ta dva hrvatska velikana, Gregory bi iz Marseillea oživio svoju minutažu.

Odluka je zapravo u rukama Siniše Oreščanina iliti na stolu stručne komisije Hajduka koja raspravlja, u postavi Saša Bjelanović, Siniša Oreščanin, Mario Despotović, Krešimir Gojun i Mario Brkljača. Ako šute onda Sertic nije potreban, ako se oglase, znat će se...

LYON, FRANCE - MAY 15:  Gregory Sertic of Marseille, Valere Germain of Marseille, Lucas Ocampos of Marseille, Clinton N'Jie of Marseille and Andre-Frank Zambo Anguissa of Marseille look on during an Olympique de Marseille training session ahead of the the UEFA Europa League Final against Club Atletico de Madrid at Stade de Lyon on May 15, 2018 in Lyon, France.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Teško će netko izrijekom reći kako Sertic kao vezni igrač nije neophodan, naprosto nije potreban.

Na stol je bačena ideja, a do realizacije ima vremena sve do 15. veljače, no vezni red je doista bukiran, da ne kažemo prebukiran nakon što su ostali Ante Palaversa, Stanko Jurić, Hamza Barry. Dakle, svi su na broju, k tome još i Mijo Caktaš koji šuti i radi i promeće se u vrijednost momčadi onako kako je to lani u ova doba htio i zamislio sportski direktor Mario Branco, ali nije dočekao, nije imao tu sreću, tek sad se, dojma smo, Mijo nekako vraća...

I gdje Serticu ponuditi prostor?

A Gregory je poznat lik, skrenuo je pozornost na sebe dok je igrao za Bordeaux, tada su ga iz HNS-a zvali ne bi li uzeo državljanstvo po porijeklu, pojačao bi i "repku".

Nije to uradio kao što jedan Ivan Rakitić jest, potonuo je vremenom u zaborav i sad brojke kažu da je član Olympique Marseillea gdje je nastupio u zadnje vrijeme samo četiri puta uz 121 minutu nastupa...

Linker
04. svibanj 2024 15:54