Vlado Kos/CROPIX
OSIJEK - SANTA COLOMA 3-1

Osijek je protiv Andoraca izgledao kao Barcelona, protiv Šveđana će biti teže

Nakon slavlja u prvoj utakmici u Andori, izvjesno je bilo da će Bijelo-plavi prolaz u 2. pretkolo potvrditi i pobjedom na domaćem terenu. Planirano, učinjeno, završilo je 3-1
Piše: Darko RužićObjavljeno: 13. srpanj 2012. 00:02

Nije bilo dvojbe. Kad je netko bolji, onda nema ni neizvjesnosti. Poglavito još k tome kad je razlika u kvaliteti tako izražena kao u ogledu Osijeka i Santa Coloma. Nakon stečene minimalne prednosti u prvoj utakmici u Andori izvjesno je bilo da će Bijelo-plavi prolaz u 2. pretkolo potvrditi i pobjedom na domaćem terenu. Planirano, učinjeno.

Osijek je prvi puta zaprijetio u 7. minuti, ali udarac Miličevića donio je samo udarac iz kuta. Lijepu je prigodu propustio Perošević u 10. minuti pucajući iz dobre pozicije visoko preko grede.

Nije bilo statističkih podataka, ali da je, vjerojatno bi Osijek imao loptu u posjedu više nego kad se Barcelona razigra i melje svoje protivnike "tika-taka" receptom. Igrao je dominantno, ali nije i stvarao izgledne prigode. Doduše jeste jednu u 19. minuti kada je nakon udarca iz kuta Petrović zatresao mrežu, ali pogodio je loptom Smoju koji je bio ispred vratara pa pogodak nije priznat zbog zaleđa.

U 28. minuti Miličević je već slavio postizanje pogotka. Sve je obavio više nego sjajno. Od prve je s desne strane uputio lob udarac vidjevši da je vratar gostiju napustio svoja vrata. Dok je lopta letjela u nezaštićenu mrežu Miličević je počeo radosno trčati, ali Casals je u posljednjem trenutku stigao loptu i spriječio njen ulazak u mrežu. Ali, igra je Osijeka nagrađena samo minutu kasnije.

1:0 - Kvržić (29)

S lijeve strane je loptu u kazneni prostor ubacio Perošević, dočekao ju je Jugović i glavom spustio za Kvržića koji je ništa ne čekajući volej udarcem iskosa s desne strane s oko četrnaest metara zatresao malu mrežicu i doveo Bijelo-plave u vodstvo.

Sve je već tada bilo definitivno gotovo i rezultatski glede prolaska Osijeka u 2. pretkolo riješeno. A, kad su još čuli obavijest službenog spikera da je Švedskoj Kalmar protiv Cliftonvilla izborio pobjedu s 4:0 počeli su polako i razmišljati o njemu kao svom idućem protivniku.

Zadovoljni učinjenim i sigurni u prolaz u 2. pretkolo Osječani su u nastavku utakmice igrali mirno i strpljivo čekajući novu prigodu za pogodak. Dočekali su je u 56. minuti.

2:0 - Perošević (56)

Lešković je sve obavio. Sjajnom je asistencijom u izglednu prigodu doveo Peroševića, a ovaj je s dvanaest metara s lijeve strane ni od koga ometan preciznim udarcem savladao vratara Casalsa.

3:0 - Jugović (70)

Miličević je bio vrlo raspoložen. Potvrdio je to u 70. minuti kada se oslobodio svog čuvara i ubacio loptu u kazneni prostor gostiju gdje se dobro snašao Jugović, podmetnuo nogu i poslao loptu u donji desni kut.

3:1 - Samir (80).

Nije se to trebalo dogoditi. Zaspali su Osječani kod izvođenja slobodnog udarca gostiju u 80. minuti, a Samir se najbolje snašao i nakon lijepe kombinacije s Garciom smjestio loptu u Vargićevu mrežu postigavši počasni pogodak za svoju momčad.

OSIJEK - SANTA COLOMA 3:1

OSIJEK Gradski vrt. Gledatelja: 1.000. Sudac: Dimitriou Vasilis 6. Pomoćnici: Nikolas Kalisperas i Nicos Gregoriades. Četvrti sudac: Savvas Zafeiris (svi iz Cipra). Delegat UEFA: Gijs de Jong (Nizozemska).

STRIJELCI: 1:0 - Kvržić (29), 2:0 - Perošević (56), 3:0 - Jugović (70), 3:1 - Samir (80).

OSIJEK (4-1-3-2): Vargić 6 - Ibriks 6, Smoje 6, Vrgoč 6, Lešković 7 - Kurtović 6,5 (od 75. Zulim -) - Jugović 7, Petrović 6, Kvržić 7 (od 48. J. Mišić 6) - Miličević 7 (od 88. Novaković -), Perošević 7.

TRENER: Stanko Mršić 7

SANTA COLOMA (4-4-2): Casals 5,5 - Fite 5, Ribolleda 5, Samir 6, G. Sanchez 5 - Rebes 5,5 (od 43. Garcia 6), Pousa 5,5, Mercade 5, Martin 5 - Romero 5 (od 80. Abdian -), Urbani 6,5 (od 71. Mota -).

TRENER: Luis Blanco 5

Igrač utakmice: Antonio Perošević

Linker
22. rujan 2024 11:41