Goran Šebelić / CROPIX
REMI NA DROSINI

Osijek propustio šokirati Istru, mladi vratar Malenica počastio Puljane

U utakmici 15. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 i Osijeka odigrali 1-1 (0-1), pa Osječani više nisu posljednja momčad lige
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 02. studeni 2013. 22:27

Nakon što su posijali dva boda prošle subote protiv Slaven Belupa, Puljani su propustili još dva na svom terenu protiv Osijeka. Na taj način zelenožuti su pokazali sve svoje limite u domaćim utakmicama, a gubitak četiri boda sa klubovima iz donjeg dijela tablice otežat će prvenstvo Puljanima. U 90 minuta večerašnje utakmice treba reći da su Osječani potpuno zasluženo uzeli važan im bod, poglavito će im on dobro doći na planu samopouzdanja. Doduše, potpuno se slažemo sa njihovim trenerom Ivicom Kuleševićem koji je kazao:

- Nema nikakve euforije što smo osvojili ovaj bod.

Osječani se jesu borili, poveli su u prvom dijelu, čak su imali dvije vrlo opasne kontre, ali ruku na srce, sve što se Puljanima događa u posljednjih desetak dana na planu igre i gotovo i rezultata, odraz su ipak njihove očajne igre. Zelenožuti su neprepoznatljivi, igraju kao da su im noge od olova, ne uspijevaju im ni najosnovnije stvari i očito je da je momčad iscrpljena i u krizi.

- Opet sve po starom, moramo primiti gol da bismo počeli igrati - jadao se Igor Pamić koji je čak pokušao razdrmati zelenožute uvođenjem juniora Roberta Dadića. No, prvo poluvrijeme bilo je uvjerljivo najslabije u ovoj sezoni zelenožutih. Bezidejni, teški, a nisu djelovali niti baš taktički logično.

- Igrali smo loše u prvom dijelu kao protiv Slaven Belupa, a onda smo u nastavku bili nešto bolji i ipak smo zasluženo izjednačili. No, vidio sam dosta taktičke nediscipline, poglavito srednjih braniča i dva središnja vezna.

Naravno, Puljani će žaliti za ova četiri boda jer će im sada uslijediti teža serija. Odigrali su doista ispod razine, a gosti su to uspjeli iskoristiti za jedan bod. Za više ipak nisu imali snage što je kazao i njihov trener.

- Unatoč tome što nismo bili kompletni, a to nećemo koristiti kao alibi, mi smo odlično stajali u prvom dijelu i vodili. U nastavku domaći su pritisli i bilo je pitanje trenutka kada će Istra 1961 okrenuti situaciju. Imali smo sreće da na kraju nismo dobili drugi gol.

Kulešević je čvrsto na zemlji i to je dobro. Sa druge strane očito je da Puljanima, koji imaju ionako deficitaran roster nedostaju igrači kao Brazilac Jo koji svojom brzinom i igrom stvara višak na terenu. Unatoč tome što je umoran Dean Radonjić je i ovom prilikom pokazao da kad on igra Istra ipak djeluje puno uvjerljivija.

Linker
21. rujan 2024 16:48