Maja Zlatevska / CROPIX
CICO KRANJČAR

'Ostajem u Crnoj Gori, zašto da drugi pokupi vrhnje! Za povratak kući ima vremena...'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 22. lipanj 2011. 19:57

Njega svi vole. Ove nedjelje u Krašiću i okolici, kraju koji je dao dva kardinala i dva biskupa, Zlatko Kranjčar tretiran je kao - 'nadbiskup’! Dakako da je domaćim veteranima, predvođenima legendarnom braćom Ilijanić, sprašio dva pogotka za ukupnih 7:2 Dinama. Neuništivi najavljivač Flanjak pohvalio je Cicinu 'uobičajenu panenku’ prigodom jedanaesterca, premda u službenim susretima tako baš i nije pucao. Sad se smije zezati.

- Lijepo je što mi oldtimeri zastupamo Dinamo i čuvamo navijače. U plavom dresu uvijek je ugodno. Drago mi je što sam dio kolektiva s kojim sam neko vrijeme bio u malom raskoraku.

Izbornika Crne Gore smo i u trenucima opuštanja suočili s važnom temom: Wales?

- U Cardiffu početkom rujna kanimo pobijediti, makar ne bi bilo loše ni remizirati. To je krucijalna utakmica, jedna od tri meč-lopte koje su nam preostale.

Ostale dvije imat će u Podgorici protiv Engleske u listopadu te mjesec dana kasnije kod Švicaraca.

- Bitno je da o sebi odlučujemo sami. U stanju smo iznijeti taj teret, pogotovo stoga što će Jovetić biti 100 posto spreman, razmahat će se Drinčić te vratiti Vukčević, Džudović i Jovanović.

Predsjednik je bio nezadovoljan remijem u dvoboju s Bugarskom, zašto se toliko boji?

- On se boji otpočetka. Dobro je što drži napon.

Nisu li ambicije prevelike, zar Montenegro stvarno može s Gordim Albionom?

- Danas može. Moramo iskoristiti postojeću situaciju, kapital kojeg smo zasluženo stekli. Svi zajedno. Ne bježim od ambicije i odgovornosti!

Na to nema pravo ni zbog navijača, koji ga obožavaju. Što je zapravo usuglasio na posljednjem sastanku sa Savićevićem?

- Da priču o novom ugovoru prolongiramo kako bismo radili bez pritiska. 'Papir’ vrijedi do kraja kvalifikacija, odradit ću ga pošteno i moralno, onako kako treba. Ne želim tenzije, želim mirnoću i stabilnost. Smetalo bi koketiranje s klubovima koji me zovu.

Zbog toga je odbio Birmingham, zbog toga odbija kontakte s ruskim i ukrajinskim pogonima, u koje bi se otputio ruku pod ruku sa starim suradnikom Tomislavom Ivkovićem.

- I ja hoću ostati na ovoj poziciji, ne dolazi u obzir micanje; zašto nekom drugom omogućiti da pokupi vrhnje!

Kranjčar se u Krašiću srnećim gulašem i odojkom bavio u društvu maksimirskog predsjednika Barišića. Jesu li...?

-... nismo! Naravno da nismo spominjali moj dolazak u Dinamo. Ima vremena. Doći ću jednoga dana. U našu reprezentaciju također!

Jedva čeka reviju s Vatrenima!

- Neka to bude uoči odlaska u Poljsku/Ukrajinu. Ne prijetim Biliću, niti ga se plašim. Hrvatska je jaka, na EP će izravno bez obzira na aspiracije Grka i Izraelaca.

Nedavno je Zizo bio dosta kritičan prema sramežljivosti 'kockastih’?

- I dalje tvrdim da se moraju postaviti kuražnije, odlučnije, moćnije, vrijednost kadra omogućava im status favorita.

Linker
24. rujan 2024 19:19