Screenshot: Twitter
ZABRINJAVAJUĆE SCENE

OSTVARUJU SE NAJCRNJE SLUTNJE Zvijezda zbog koje je otpisan Mario Mandžukić teško stradala! Nakon utakmice se samo srušio, počela je drama...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2019. 20:58

Juventus je u 9. kolu Serie A neočekivano prosuo bodove na gostovanju kod novog prvoligaša Leccea. Poveli su Bianconeri u 50. minuti, a strijelac je s bijele točke bio Paulo Dybala. Samo šest minuta poslije Marco Mancosu izjednačio je, također iz jedanaesterca, i do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Osim bodova, talijanski je prvak vjerojatno na nekoliko utakmica ostao i bez standardnog prvotimca Gonzala Higuaina. U 83. minuti u jednom je duelu vratar Leccea, Brazilac Gabriel, snažno laktom udario argentinskog napadača te mu rasjekao čelo. Odmah su na teren utrčali liječnici kako bi sanirali ozljedu udarnoj špici Juventusa.

Pomoć su mu pružali nekoliko minuta, omotali su mu glavu zavojem i privremeno zaustavili krvarenje, a Higuain se nakon toga vratio na travnjak.

Međutim, prema prvim informacijama Argentinac se nakon susreta onesvijestio te su ga hitno prevezli u bolnicu, a i dalje nije poznato koliko je teška ozljeda.

Dodatni su to problemi za Maurizija Sarrija koji bi na kraju mogao požaliti zbog odluke da Marija Mandžukića ne koristi ove sezone. Upravo je Higuan taj koji je u viziji talijanskog trenera istisnuo Mandžu iz momčadi, zbog čega je hrvatski napadač kao jedan od najboljih igrača Juvea prošle sezone i miljenik navijača, na izlaznm vratima.

Sarriju, naime, trenutno nedostaje upravo napadačka snaga. Douglas Costa i dalje je ozlijeđen, pa je Talijan za današnju utakmicu morao na popis uvrstiti Marca Olivierija i Han Kwang-songa iz U23 momčadi.

Brozovićeve pogreške koštale Inter

Nogometaši milanskog Intera propustili su priliku vratiti se na čelo ljestvice talijanskog prvenstva, oni su na svom stadionu u susretu 9. kola igrali 2-2 (1-2) s Parmom i tako nisu iskoristili kiks Juventusa koji je ranije u subotu igrao 1-1 (0-0) na gostovanju kod novog prvoligaša Leccea.

Parma je pružila odličan otpor od samog početka, iako su Nerazzurri bili veliki favorit pred susret. Conteu je nedostajao dobar broj igrača zbog ozljeda, uključujući i Sensija i Alexisa, ali bitni su igrači nedostajali i Parmi, koja nije imala niti jednog centralnog napadača spremnog za susret. U napadu se tako našao Yann Karamoh, 21-godišnjak na posudbi upravo iz Intera.

Inter je došao do vodstva u 23. minuti preko Candreve, nakon čega je uslijedio kolaps Conteove obrane. Karamoh je iskoristio dvije pogreške Marcela Brozovića da oduzme lopte - prvi put je u solo akciji zabio predivan pogodak, a drugi put asistirao za Gervinha.

Inter je ušao bolje i kontroliranije u drugi dio, te do izjednačenja došao odmah početkom nastavka preko pogotka Lukakua koji je prvo bio poništen, a onda uz pomoć VAR-a priznat. Na koncu su ipak propustili priliku ponovno povesti, u posljednjim trenucima utakmice Nerazzurri su opkolili šesnaesterac gostiju, ali do pogotka nisu uspjeli doći, pa je susret završio 2:2.

Genoa - Brescia 3-1

Nogometaši Genoe u prvoj su utakmici pod vodstvom novog trenera Thiaga Motte na svom terenu svladali Bresciju sa 3-1 (0-1) u susretu 9. kola talijanskog prvenstva.

Gosti su poveli sjajnim pogotkom Tonalija iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane u 34. minuti, a u nastavku je Motta vukao prave poteze jer su sva tri igrača koje je uveo s klupe postizali golove. Prvo je Agudelo u 66. minuti poravnao na 1-1, pa je Kouame vrhunskim potezom u 75. doveo Genou u vodstvo, da bi konačnih 3-1 postavio makedonski veteran Pandev u 79. minuti.

Ovom pobjedom Genoa je preskočila Bresciju na ljestvici, sada je 17. s osam bodova, jednim više od 18. Brescije.

Linker
20. travanj 2024 04:15