Screenshot: Instagram
NESRETNI ARGENTINAC

OTKRIVENA ŠOKANTNA ISTINA O PADU AVIONA EMILIANA SALE Pilot nije imao dozvolu za letenje, a jedna stvar totalno je otežala istragu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2020. 18:05

Stigli su rezultati istrage vezano za pad aviona iz siječnja prošle godine, u kojem je bio Emiliano Sala, argentinski nogometaš. Avion je pao u kanal La Manche, nažalost nije bilo spasa za argentinskog igrača...

Kako se navodi u izvještaju, utvrđeno je da pilot David Ibbotson nije imao licencu za upravljanje avionom. Tijelo pilota nikad nije pronađeno, što je dodatno otežalo istragu, jer nije se mogla isključiti, primjerice, potencijalna alkoholiziranost pilota, no to je ionako bila jako mala vjerojatnost, barem sudeći prema izjavama njegovih bliskih kolega.

Prema službenim informacijama Sala je bio duboko u nesvjesti zbog trovanja ugljičnim monoksidom u vrijeme pada aviona. Također, autopilot aviona konstantno je imao probleme pri korištenju i trebao je biti označen kao - neupotrebljiv za rad.

Sala je putovao iz Nantesa u Cardiff City na potpis ugovora, jer ga je klub s Otoka kupio u transferu vrijednom oko 18 milijuna eura.

Na kraju je Cardiff odbio išta platiti, pravdali su se da u trenutku nesreće Argentinac nije bio njihov igrač, pa je slučaj završio na sudu u Švicarskoj. Očekuje se presuda u ljetnim mjesecima...

Linker
04. svibanj 2024 00:07