Drago Sopta / CROPIX
VAHID HALILHODŽIĆ

'Ova pobjeda mi je posebno draga jer nisam ni pola svoje momčadi još upoznao'

Ne želim reći da smo se već kvalificirali, jer Györ je eliminirao vrlo dobru francusku momčad Montpellier, zato ćemo s mnogo ozbiljnosti prići uzvratu, kazao je Vaha
Piše: ArhivaObjavljeno: 20. kolovoz 2010. 02:10

Vahidu Halilhodžiću pao je veliki kamen sa srca, stavio je ugled na panj preuzevši gotovo nepoznatu momčad i vodeći je protiv još nepoznatijeg suparnika.

- Kao trener sam preuzeo veliki rizik, no tko ne riskira ne može ni da profitira - kazao je Vaha.

- Puno smo radili da bismo pripremili ovu utakmicu, nisam ni pola svoje momčadi poznavao, a znao da imamo kvalitetnog suparnika, zato mi je pobjeda još draža.

Halilhodžić zna da Dinamo još nije napravio posao:

- Ne želim reći da smo se već kvalificirali, jer Györ je eliminirao vrlo dobru francusku momčad Montpellier, zato ćemo s mnogo ozbiljnosti prići uzvratu.

Trener plavih izgledao je prilično umorno i neispavano:

- I na psihološkom i na taktičkom planu smo napravili puno. Vrlo malo vremena za korekcije smo imali, igrači su me u početku gledali s očima punim iznenađenja, no većina glava bila je spuštena, pogledi prema zemlji. U ova dva dana radio sam gotovo 20 sati dnevno i već nakon drugog treninga osjetio pozitivne tenzije, tako da sam s nestrpljenjem očekivao utamicu. Zato mi je jako drago da smo obradovali navijače, no nećemo se na ovome zaustaviti, možemo još puno više. No, treba vremena...

Vaha je priznao da je gledajući Dinamove kasete primijetio izvjesne kvalitete, posebno individualne, no u kolektivnoj igri je bilo puno slabosti koje pod hitno treba ispraviti.

- Zato sam ova dva-tri dana radio i na psihološkom planu, individualnim razgovorima s igračima, a posebno na taktičkom planu, na terenu i pričom, što očekujem od momčadi kad imamo loptu, što kad nemamo. Mislim da smo pokazali zavidnu kolektivnu igru, s puno dobrih dodavanja i zbog toga od srca čestitam svojim igračima. Napravili su veliki pomak i ova će im pobjeda biti podstrek za daljnji rad i napredovanje.

- Igrali smo zajednički defenzivu, to je važno, a u ofenzivi, budući da smo ipak igrali kao gosti, imali smo puno finih akcija s jednim ili dva dodira i osim dva gola imali još prigoda za pogotke, što znači da nam je igra bila na solidnoj razini - poručio je Vaha.

Trener domaćih Attila Pinter nahvalio je Dinamo i priznao da je mogao proći i gore:

- Znali smo protiv koga igramo, pripremili se dobro, ali napravili smo neoprostive pogreške koje je suparnik iskoristio. Šteta što nismo svoje prigode iskoristili, ali moramo priznati da smo mogli i teže stradati. Pokušat ćemo se u uzvratu konsolidirati, pa što bude.

Györ je u prošlom pretkolu izbacio Montpellier na 11-erce, nakon 0-1 doma pobijedio je u Francuskoj...

- Montpellier i Dinamo su različiti, no obje momčadi su jako dobre. Ne zaboravite i da Dinamo svake godine igra u Europi, a mi smo imali dvije godine stanke.

Linker
19. svibanj 2024 22:12