Valery Bojinov
 Maurizio Lagana/Getty Images / Getty Images
TRANSFER NA POMOLU?

OVO BI BILA PRAVA BOMBA! RIJEKA NA KORAK DO DOVOĐENJA SJAJNOG NAPADAČA? Na Rujevicu bi mogao doći bivši nogometaš Juventusa i Manchester Cityja?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. siječanj 2018. 19:05

Prije godinu dana u Portugalu je aktualan bio Nikica Jelavić, sada je - Valeri Bojinov! Doduše, priča je dosta drugačija od Jelavićeve, ali zbog igračkog CV-ja bivšeg reprezentativca Bugarske svakako zvuči zanimljivo. Prema neslužbenim informacijama Bojinov je ponuđen Rijeci i možda bi već tijekom današnjeg dana mogao osvanuti u Albufeiri gdje će na licu mjesta pokušati dogovoriti svoj angažman.

Budući da je nekoliko mjeseci bez utakmica, odnosno da je zadnju utakmicu u dresu Laussane odigrao krajem rujna, ključan preduvjet za njegov angažman mogli bi biti zdravstveno stanje odnosno fizička sprema.

Keku i Rijeci treba igrač koji u nekoliko tjedana može doći na razinu da fizički prati zahtjeve riječke momčadi i ključna je procjena koliko brzo Bojinov može doći na taj nivo, odnosno je li spreman podrediti se zahtjevima i standardima postavljenim na Rujevici.

Bojinov je u karijeru upisao 400 nastupa i postigao 101 pogodak uglavnom u Italiji gdje je i danas s 15 godina, 11 mjeseci i 12 dana najmlađi stranac koji je zaigrao na Čizmi gdje je igrao za Lecce, Parmu, Fiorentinu, Ternanu, Juventus, Vicenzu i Hellas Veronu, a igrao je još i u Levskom, Sportingu, Manchester Cityju, Partizanu, Meizhou Hakki i Laussane-Sportu.

Linker
28. svibanj 2024 11:28