Cropix
MERCATO NA KVARNERU

OVO JE DVOJAC KOJI BI USKORO MOGAO NAPUSTITI RIJEKU Za jednog je veliki interes pokazao Hannover, a za drugog je ponuda već sletjela na Rujevicu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. prosinac 2017. 15:43

Božić je prošao bez velikih vijesti na Rujevici, iako nije tajna da su neki igrači pod borom pronašli itekako zanimljive inozemne ponude. Trenutno su odlasku s Rujevice najbliža dva Josipa - Elez i Mišić.

Za središnjeg braniča iz Splita već duže vremena postoji interes iz Bundeslige, ljetos je bio na korak od odlaska u Schalke kojim bi Rijeka zaradila oko četiri milijuna eura, ali promjena trenera u redovima bundesligaša stopirala mu je transfer karijere. Sada je iznos odštete nešto manji, a najozbiljniji interesent nije Schalke već Hannover (stvar se može promijeniti).

Sportski direktor Hannovera Horst Heldt nedavno je istaknuo da u zimskom prijelaznom roku neće biti kupovine iz očaja jer je klub ostvario zadovoljavajuća 23 boda i zauzima 11. mjesto u Bundesligi, ali da će se ciljano razmišljati o ojačavanju kadra. Doduše, nešto je promijenila ozljeda 30-godišnjeg braniča Felipea, Hannover bi rado pojačao središte obrane, a na vrhu liste želja upravo je Josip Elez.

Matija Djanjesic / Hanza Media
Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
Elez i Livaja

Kakvoj se odšteti Rijeka može nadati? Eleza je Transfermarkt procijenio na 2,5 milijuna eura, a iako mu je, igrački gledano, druga polovica 2017. godine bila nešto slabija od prve, njegova tržišna vrijednost kreće se u tim gabaritima. Hannover je dovoljno financijski moćan da na Rujevicu pošalje ponudu koja će dignuti rampu za Elezov odlazak, iako je teško anticipirati koliko bi odšteta mogla iznositi. Orijentir može biti kupovina Senegalca Sanea, kojeg su prije četiri godine doveli iz Nancyja za dva milijuna eura, što je iznos ispod kojeg danas na Rujevici teško započinju pregovore za svoje ključne igrače.

Drugi odlazak koji bi se mogao realizirati i prije posljednjeg dana 2017. godine jest i onaj Josipa Mišića. Budući da Filip Bradarić ima namjeru ostati u Rijeci (osim ako se ne pojavi kakva ponuda koja se ne odbija, zbog Svjetskog prvenstva), a da je Malešov već praktički dogovoren transfer u Legiju stopiran zbog Antolića, postalo je sasvim jasno da bi Mišić mogao biti taj koji će otići iz riječkog veznog reda. Nije tajna da je već duže na listi želja lisabonskog Sportinga, prije nekoliko tjedana portugalski su mediji pisali da bi mogao biti jedna od ključnih meta lidera tamošnjeg prvenstva, no posljednjih se dana još jedan klub iz Zapadne Europe uključio u utrku za angažmanom riječkog veznjaka.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Ime se, naravno, čuva u strogoj tajnosti, ali službena je ponuda već sletjela na Rujevicu, koja bi se idućih dana mogla očitovati. Ni u Mišićevu se slučaju čak ni kuloarski ne spominje visina potencijalne odštete, ali na Rujevici itekako računaju da će dobro unovčiti usluge veznjaka iz Bošnjaka kraj Županje. Lani je bio jedan od najboljih veznjaka lige, u 29 utakmica jesenskog dijela sezone postigao je tri pogotka i dodao sedam asistencija, bio jedan od ključnih igrača u europskim utakmicama, zbog čega je i sasvim razumljivo zašto na Rujevici itekako cijene njegove usluge.

U svakom slučaju, nešto se po pitanju prijelaznog roka počelo događati. Uz Vešovića i Gavranovića te ponekog igrača koji nije bio u prvom planu, moglo bi to biti sve što se tiče odlazaka, a na Rujevici već aktivno rade i na kadru s kojim će Matjaž Kek ući u proljetni dio sezone. Za početak bi se neki igrači (Dangubić) trebali vratiti s posudbe, a onda se očekuju i prva pojačanja. Prioriteti su napadač i desni bek, a odlaskom Eleza i Mišića na Rujevici će trebati stopera i veznog...

Linker
20. travanj 2024 15:20