LAKIĆ

'Ovo je za mene novi izazov'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 28. lipanj 2011. 23:40

Hrvatski nogometaš Srđan Lakić debitirao je za Wolfsburg pogocima u pripremnim utakmicama protiv niželigaša Neudorf-Platendorfa i Eckenfördera. U utorak je dao i prvi intervju za Sport1 otkad je postao član “vukova”.

Gospodine Lakiću, hoćemo li u Wolfsburgu sljedeće sezone gledati hrvatsku oluju s vama i Marijem Mandžukićem u napadu?

- Bilo bi mi drago, ali Wolfsburg ima još dobrih napadača i ne mogu predvidjeti tko će igrati. Ovo je za mene novi izazov, u velikom sam klubu i želim mu se potpuno posvetiti u idućoj sezoni.

Jeste li se raspitivali kod reprezentativnog suigrača Mandžukića o novom poslodavcu?

- Naravno, često smo razgovarali telefonski. Bilo mu je drago što ćemo igrati zajedno. Želimo vratiti Wolfsburg tamo gdje pripada - u vrh Bundeslige. Uvjereni smo da ćemo uspjeti.

Trener Felix Magath je stvorio velikog Edina Džeku. Jeste li vi novi Džeko?

- Ne (smijeh). Ja sam "novi" Lakić.

U Wolfsburgu je broj napadača veći nego u vašem dosadašnjem klubu Kaiserslauternu. Bojite li se konkurencije?

- Sa 16 ligaških golova prošle sezone sam dokazao što mogu. Konkurencija je uvijek dobrodošla, ali strah nikad nisam osjećao. Idem svojim putem i želim da mi Wolfsburg bude novi korak u karijeri. Imam velike ambicije i mogu ih ispuniti u Wolfsburgu.

Nakon početnih poteškoća u Herthi koja vas je posudila u nizozemski Heracles, možete li reći da ste se sada napokon smjestili u Bundesligi?

- U Berlin sam došao mlad i znao sam da će mi trebati vremena za prilagodbu. Zatim su došle ozljede, a konkurencija je bila velika, tako da se posudba u Nizozemsku dobro uklopila. Dobro mi je došla jer sam dobio na samopouzdanju.

Nakon toga vam je krenulo u Kaiserslauternu. Bili ste najbolji strijelac, junak ulaska u prvu ligu, kapetan...

- Otpočetka sam se u klubu osjećao dobro. Navijači su bili jedinstveni, nije moglo biti bolje. Tri godine u Kaiserslauternu će mi ostati u lijepom sjećanju. Taj će klub uvijek imati mjesto u mome srcu i nikad ga neću zaboraviti. Ali, sad je došlo vrijeme za novi korak u karijeri i radujem se tome.

Je li vam bilo teško kad su vam navijači zviždali zbog prerano objavljenog prelaska u Wolfsburg?

- Naravno. Rekli su mi da će moja fotografija s dresom Wolfsburga biti objavljena nakon završetka sezone, to sam i očekivao. I nisam kriv što je završila u novinama. Onda sam saznao i da sam kažnjen iako nisam mogao ništa napraviti. Nakon toga su mi i navijači pokazali što misle. Nije mi bilo lako.

Dvaput ste bili pozvani u hrvatsku reprezentaciju, ali zbog ozljeda niste nijednom zaigrali.

- Razočaran sam zbog toga, reprezentacija je moj sljedeći veliki cilj.

Priznanje je dobiti poziv u jakoj konkurenciji Petrića, Olića, Jelavića i Mandžukića?

- Prvi je korak bio poziv u reprezentaciju, drugi će biti debi. Već sada gorim. Poziv izbornika Slavena Bilića je priznanje mojim igrama i sretan sam zbog toga.

Znači, gledat ćemo vas kako skupljate nastupe u reprezentaciji?

- U životnoj sam formi, pun sam samopouzdanja. Ako ostanem uzdrav, vjerujem da ću igrati u reprezentaciji i pored velike konkurencije. Moje je vrijeme došlo.

Hoće li se Hrvatska plasirati na Euro 2012. nakon što je nije bilo na SP-u prošle godine?

- Čvrsto sam uvjeren u to, iako skupina s Grčkom, Izraelom i Gruzijom nije lagana. No, kvaliteta će uvijek doći do izražaja, a mi je imamo. Puni smo sjajnih igrača koji igraju za najveće europske klubove. Nema sumnje da će Hrvatska ići na Euro.

Linker
24. rujan 2024 08:20