Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NIKOGA DA OBRANI ČAST

OVO SE DOGAĐA DRUGI PUT U 10 GODINA: NA SVJETSKOM PRVENSTVU NEMA NITI JEDNOG IGRAČA HAJDUKA Kapetan Bijelih umjesto na SP ide u Njemačku?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. lipanj 2018. 14:37

Hajduk je u Brazilu 2014. godine imao čak dva predstavnika, u kadru Safeta Sušića sa Zmajevima bili su Avdija Vršajević i Tino Sušić, a u Rusiji nema igrača s Poljuda. U posljednjih 10 godina drugi put se događa da na velikom natjecanju nema igrača Hajduka. Prije šest sezona na EP-u u Poljskoj nije bilo nogometaša s Poljuda među Vatrenima ni u ostalim reprezentacijama, a isto se dogodilo i ovog ljeta za SP u Rusiji.

Prije dvije godine Lovre Kalinić branio je “čast” Hajduka, u Francuskoj je bio pričuva Subašiću na Europskom prvenstvu gdje je Vatrene vodio Ante Čačić. U ljeto 2018. najbliži SP-u bio je Zoran Nižić, kapetan Bijelih.

Dugo je Nižić figurirao kao siguran putnik, nalazio se na širem popisu i vjerovalo se da će biti među putnicima za Rusiju, međutim, čim je Dalić srezao popis na 24 imena, na tom spisku nije se našao i stoper Bijelih. Ali, umjesto u Rusiju, Nižić bi mogao prema Njemačkoj. Naime, za kapetana Hajduka zanimanje pokazuje Kramarićev Hoffenheim, klub koji je sezonu završio na četvrtom mjestu Bundeslige čime je dobio mogućnost igranja Lige prvaka ove jeseni.

Nižić je prošlo ljeto imao ponudu turskog Gözetpea, ali Hajduk svom kapetanu nije dopustio da se domogne ugovora od 500.000 eura godišnje. Naime, ponuda je odbijena zato što su na Poljudu procijenili da se unatoč odšteti od 1 milijun eura, na kapetanu može još više zaraditi, a pritom je i klubu bio silno potreban u prošloj sezoni. Ali, ovoga ljeta Nižić je opet u izlogu mercata, jer jedan od stopera sigurno ide u prodaju. Nižić ili Lopez?

U Hajduku bi bili sretni kada bi obojicu mogli dobro prodati, uzeti dva milijuna eura za dva iskusna stopera, međutim, ruku na srce, jasno je da će se lakše transferirati Nižić premda je gotovo pet godina stariji. Ima skromnija primanja, za Lopeza je problem gdje će naći plaću od 20.000 eura mjesečno koliko zarađuje u Hajduku. Ali, u svakom slučaju, jedan stoper će se pokušati transferirati ovo ljeto, a jezik logike govori da je Nižiću vrijeme za transfer kojim rješava egzistenciju. U Hoffenheim ili negdje drugdje, znat ćemo brzo.

U međuvremenu, traže se igrači za novu sezonu. Duje Javorčić, 18-godišnjak iz Lazija preskup je Hajduku, na radaru je Tonči Kukoč, 27-godišnji lijevi bek ponikao na Poljud koji je proljeće odigrao u Honvedu, zatim 25-godišnji stoper Slavko Bralić, Solinjanin koji je sezonu završio u Širokom. Ima kandidata za Hajduk, ali trebaju Bijeli prvo riješiti preskupi aktualni kadar.

Linker
02. svibanj 2024 05:30