JOHN SIBLEY Action Images via Reuters
RIJETKO VIĐEN SCENARIJ

PAKLENIH 48 SATI ZA LIVERPOOL Na dva različita kontinenta igraju dvije službene utakmice, ali to nije presedan: Tečaj na pobjedu 'Redsa' nevjerojatan

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. prosinac 2019. 17:23

Utorak Aston Villa u Birminghamu u četvrfinalu Liga kupa, srijeda Monterrey u Dohi u polufinalu Svjetskog prvenstva klubova. Zanimljiv, rijetko viđen raspored utakmica je pred aktualnim prvakom Europe i uvjerljivo vodećom momčadi Premier lige. Liverpool će u manje od 24 sati na dva kontinenta odigrati dvije službene natjecateljske utakmice.

- Siguran sam da će Klopp i njegovi suradnici gledati utakmicu s Villa Parka, jer ima veliki interes za naše mlade igrače i ova ga utakmica jako zanima - kaže Neil Critchley, trener koji će voditi mladu momčad Liverpoola s klupe danas kod Aston Ville, čiju pobjedu u dvoboju bookmakeri honoriraju s malim koeficijentom 1,40. Na pobjedu Redsa tečaj je veći od 9,00...

Nije to presedan u Engleskoj, isto su proživjeli Arsenal i Manchester United 2001. godine. U nedjelju 4. studenoga prije 18 godina u Premier ligi Arsenal je kod kuće izgubio od Charltona, a Manchester United u gostima kod Liverpoola. U ponedjeljak je Arsenal ugostio United u 3. kolu Liga kupu i svladao ga s 4:0. Za Topnike su oba dana u udarnih 11 bili vratar Richard Wright te Gilles Grimandi i Giovanni van Bronckhorst, dok je menadžer Crvenih vragova Alex Ferguson na travnjak poslao potpuno novu momčad. Klopp takvih dvojbi sada nema. Nešto manje od 20 sati nakon što završi utakmica u Birminghamu (počinje u 20.45 sati, nema produžetka već se u slučaju neodlučenog rezultata pucaju jedanaesterci), počinje dvoboj u Dohi (start u 18.30 sati). Budući da se radi o udaljenosti većoj od 5.000 kilometara i letu koji traje skoro sedam sati, jasno je da neće biti igrača koji je će odraditi obje utakmice u dresu Liverpoola.

No neki od mladića pred kojima je večerašnji nastup u Birminghamu, ipak će put Katara. Joel Matip, Dejan Lovren i Fabinho su ozlijeđeni, tako da je Klopp na popis za SP klubova uvrstio i Harveya Elliotta, Seppa van den Berga i Ki-Janu Hoevera. Više je to nagrada tim momcima, nego što Klopp ozbiljno na njih računa u Kataru.

- Zrakoplov ih čeka, ali njihov odlazak mogao bi ovisiti o tome kako će dobro odigrati protiv Ville, tako da ćemo vidjeti što će biti. Sve je moguće u Birminghamu, pričekajmo utakmicu - rekao je Critchley.

Zbog ozljede je za nastup protiv Ville upitan Rhian Brewster, 19-godišnji napadač, koji je jedna od najvećih nada Redsa. Irski vratar Caoimhin Kelleher, 16-godišnji napadač Elliott i branič Hoever također su bili u kadru prve momčadi. Uglavnom, idealna momčad Redsa sutra u Birminghamu, momci koji uglavnom igraju za U-23 momčad koja je tek sedma na ljestvici od 12 klubova jedne od dvije skupine natjecanja pod nazivom Premier liga 2, prema procjeni Transfermakrta vrijedit će oko 15 milijuna eura. Ona koja će igrati protiv Monterreya vjerojatno više od 900 milijuna eura. Dakle, 60 puta više.

Sutra će Liverpool saznati i svog sljedećeg suparnika na SP-u. U 18.30 po hrvatskom vremenu (prijenos na HTV2) u prvom polufinalu igraju brazilski Flamengo i saudijski Al Hilal, aktualni prvaci Južne Amerike i Azije.

Linker
02. svibanj 2024 17:53