Screenshot: NK Osijek / Screenshot: NK Osijek
JEDAN GRAD, DVA VELIKA KLUBA

PALA JEDNA OD NAJVELIKODUŠNIJIH PONUDA U HRVATSKOM NOGOMETU Dok se na Maksimiru bude rušilo, Dinamo će Ligu prvaka igrati na stadionu velikog rivala!?

Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. studeni 2019. 11:39

Rušit će se stadion u Maksimiru. I graditi novi. A dok ne bude zgotovljen, Dinamo će morati privremeno iseliti. Zagrebački su izvori prenijeli ideju da Modri svoje europske utakmice u međuvremenu igraju u Osijeku ako do idućeg ljeta bude završena izgradnja stadiona na Pampasu.

Službeno, iz Dinama za takvu opciju još nisu kontaktirali nikoga iz redova prvoligaša s Drave. A u njemu spremno čekaju da se to dogodi. Ako se dogodi.

- Mi ćemo rado svoj stadion na korištenje ustupiti Dinamu za potrebe utakmica Lige prvaka. I ne samo njemu, nego svakom klubu u Hrvatskoj. Ima samo nešto, bit ćemo u mogućnosti to učiniti ako se njegovi europski nastupi ne poklope s našima - kazao je predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

Dodatno ništa više nije trebao pojašnjavati. Obuzet radošću i emocijama koje su ga preplavile nakon pobjede Bijelo-plavih nad Rijekom očito je dodatno u sebi podgrijao optimizam da i Osijek može plasmanom u prvenstvu Prve HNL dohvatiti pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka u kojoj će idućeg ljeta Hrvatska imati dva predstavnika. Da će do tada izgradnja novog stadiona na Pampasu biti završena, u to uopće ne sumnja.

A da će grad na Dravi biti domaćin našim dvama klubovima u tom elitnom, najuglednijem klupskom natjecanju u Europi, nešto je o čemu se dosad ni sanjati nije moglo.

Linker
18. travanj 2024 09:33