Hanza Media
UEFA BEZ SLUHA

PALA ODLUKA Modri su pokušali sve, ali nije išlo: Evo kada će se igrati derbi Dinama i Hajduka

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. srpanj 2016. 10:29

Derbi Hajduka i Dinama igrat će se 10. kolovoza. Nedjeljni poljudski derbi između Hajduka i Dinama odgođen je za dva i pol tjedna i igrat će se u prvom slobodnom terminu, a to je srijeda 10. kolovoza.

Takav rasplet najavili smo već u jučerašnjem izdanju, tu mogućnost iznio je i povjerenik Prve HNL Josip Brezni, a potvrda je stigla sinoć.

Ogled Hajduka i Dinama bio je prvotno zakazan u nedjelju 24. srpnja. Prvo je Dinamo ujutro potvrdio nagađanja i objavio kako će u slučaju da prođe Vardar u trećem pretkolu Lige prvaka već u utorak 26. srpnja ugostiti Dinamo iz Tbilisija u Maksimiru, samo 48 sati nakon planiranog ogleda s "bijelima" na Poljudu.

Pokušavao je Dinamo zamijeniti domaćinstvo u idućoj europskoj rundi, neuspješno, kao i Lokomotiva u trećem pretkolu Europske lige, ako uopće prođe, jer je i ona potencijalno domaćin na Maksimiru u četvrtak.

Nakon što je Dinamo potvrdio da će s imenjakom iz Tbilisija igrati već u utorak postalo je jasno da se derbi odgađa ako "modri" prođu Vardar. A s druge strane igralo bi se u nedjelju da je momčad Goce Sedloskog eliminirala "modre".

Zato se s posebnom pažnjom susret pratio i među navijačima Hajduka. Na koncu je uz dosta drame Dinamo na Maksimiru slavio s 3:2 (dva gola Marka Pjace iz jedanaesteraca na oproštaju) i plasirao se dalje, iako je Vardar dvaput vodio s 1:0 i 2:1 (u prvom susretu Dinamo je slavio s 2:1). To je bila potvrda da se poljudski derbi odgađa.

Hajduk je već ranije objavio da ulaznice kupljene za nedjeljni derbi u slučaju odgode vrijede za 10. kolovoza.

Za sve one navijače koji su već kupili ulaznicu, a neće moći doći na derbi u novom terminu, ulaznice će moći vratiti i dobit će povrat novca.

Linker
23. svibanj 2024 22:40