REUTERS
POTUKLI KONKURENCIJU

PAO JE SVJETSKI REKORD, A LOVRENU STIŽE STRAŠNA KONKURENCIJA Liverpool je dogovorio transfer najskupljeg braniča u povijesti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2017. 20:00

Liverpoolu i Dejanu Lovrenu u obrani 'Redsa' uskoro stiže veliko pojačanje.

Naime, Liverpool i Southampton već dogovorili transfer nizozemskog stopera Virgila van Dijka (26) težak 75 milijuna funti, a dogovor su u međuvremenu i službeno potvrdili 'Sveci'.

Transfer će biti i službeno realiziran 1. siječnja 2018. godine po otvaranju prijelaznog roka, a Van Dijk će na Anfieldu, prema napisima engleskih medija, zarađivati oko 180.000 funti. U utrci za dovođenjem Nizozemca bili su i Manchester City i Chelsea, ali Liverpool je bio najbolji i imao je najizdašniju ponudu.

Van Dijkov transfer će oboriti svjetski rekord za transfer nekog braniča koji trenutno drži Kyle Walker koji je prošlog ljeta zamijenio Tottenham s Manchester Cityjem uz 54 milijuna funti odštete.

Također, Van Dijkov transfer će izjednačiti onaj Romelua Lukakua (iz Evertona u Manchester United) kao drugi najskuplji u premierligaškoj povijesti. Rekord drži transfer Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 90 milijuna funti.

Van Dijk je karijeru započeo u Groningenu, a u Southampton je stigao 2015. godine iz Celtica. U dresu nizozemske reprezentacije skupio je dosad 16 nastupa.

Linker
19. svibanj 2024 04:36