Amte Čizmić/CROPIX
ODLAZAK U CATANIJU

PAŠALIĆ NEĆE U CATANIJU! Predsjednik Hajduka odbio talijanskih 1,5 milijuna eura!

Još razmišljamo o toj ponudi. Pričekajmo još malo, tada bi se trebalo više znati..., kazao nam je u nedjelju popodne Hajdukov predsjednik Marin Brbić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 02. rujan 2013. 11:29

NOVO:

Predsjednik Hajduka Marin Brbić potvrdio je za Jadranski radio kako zadnjeg dana prijelaznog roka igrač Mario Pašalić ipak neće biti prodan u talijansku Cataniju, koja je ponudila Bijelima milijun i pol eura odštete.

Cure zadnji sati prijelaznog roka, a u Hajduku je najintrigantnija priča vezana uz Marija Pašalića. Taj 18-godišnji veznjak koji je praktično još junior - ove sezone ko d trenera Igora Tudora postao je standardni prvotimac - već se našao u situaciji da je blizu transfera u Italiju.

Pričekajmo ponedjeljak

Pašalić ima na stolu ponudu talijanskog prvoligaša Catanije. Talijani su ponudili 1,5 milijuna eura odštete Hajduku, a Pašaliću petogodišnji ugovor vrijedan milijun eura.

Iako se činilo da je ta ponuda odbijena, zapravo još ništa nije gotovo, a otvorena je mogućnost da zadnjeg dana prijelaznog roka ipak dođe do realizacije tog transfera.

“Još razmišljamo o toj ponudi. Pričekajmo ponedjeljak, tada bi se trebalo više znati...”, kazao nam je u nedjelju popodne Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

U Hajduku zapravo nisu skloni (ras)prodaji mladih, talentiranih igrača, ali kako je klub u dosta teškoj i neizvjesnoj financijskoj situaciji, svaki je transfer jako vrijedan. Tim više što se ovog ljeta nisu realizirali neki poslovi od kojih se puno više očekivalo.

Recimo, najveća se zarada očekivala od prodaje Marija Maloče, ali to se još nije dogodilo. Tako Hajduk ulazi u zadnji dan prijelaznog roka, a da je dosad na izlaznim transferima klub zaradio malo ili gotovo ništa. Najveći posao bio je transfer 19-godišnjeg stopera Josipa Eleza koji je prodan u Lazio za 400.000 eura.

Stvar je u tom da se čeka definitivna odluka Marija Pašalića i njegove obitelji. Ako oni prihvate ponudu Catanije, transfer će biti realiziran. Iako se može govoriti o tome da bi Hajduk na Pašaliću mogao zaraditi i puno više za koju godinu, to je uvijek stvar procjene, ali i pitanje financijske situacije u klubu.

Oršić kao zamjena

Cijela ta priča u nedjelju je izgledala prilično dramatično. Posebno kad je Pašalić napustio momčad u Đakovu i zaputio se u Split. Prije toga mladić je razgovarao s trenerom Igorom Tudorom pa se pronio glas da je prihvatio ponudu i odlučio se za Cataniju. Ali definitivne potvrde nije bilo.

S igračke strane odlazak Pašalića bio bi velik udarac za Tudorovu momčad, iako se spominje da bi ga mogao zamijeniti Mislav Oršić iz zaprešićkog Intera.

Linker
04. svibanj 2024 03:54