REUTERS
GRAĐANI MARŠIRAJU

PAŠALIĆ ZAUSTAVIO MANCHESTER CITY U MILANU, REAL 'RAZVALIO' TURKE Čudesna večer 18-godišnjaka koji je sam pobijedio Galatasaray, 'potop' Zvezde!

Manchester City igrao je 1-1 protiv Atalante, pa je talijanska momčad tako upisala prvi bod u svojoj povijesti u Ligi prvaka
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 07. studeni 2019. 00:54

ATALANTA - MAN.CITY 1:1

MILANO Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja 32.147. Sudac: Kulbakov (Bjelorusija).

STRIJELCI: 0:1 - Sterling (7), 1:1 - Pašalić (49).

ATALANTA (3-4-2-1): Gollini - Toloi, Djimsiti, Palomino - Hateboer, De Roon, Freuler (od 84.Malinovskij), Castagne (od 90. Muriel) - Pašalić, Gomez - Iličić.

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson (od 46. Bravo) - Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy - De Bruyne Gundogan, Bernardo Silva - Mahrez (od 87. Walker), Gabriel Jesus (od 73. Aguero), Sterling.

Nije se jučer drama odvijala samo na Maksimiru, na San Siru smo također imali prilike gledati uzbudljivu, triler utakmicu u kojoj su naposljetku Atalanta i Manchester City podijelili plijen(1:1). Za Talijane je zabio naš Mario Pašalić kojem je ovo bio prvi pogodak u ovom natjecanju. Hrvatski reprezentativac mrežu je Cityja zatresao u 49. minuti i tako anulirao Raheema Sterlinga, koji je poentirao u sedmoj minuti nakon asistencije Gabriela Jesusa.

Asistent Jesus je u smiraj prvog dijela promašio najstrožu kaznu i tako dao Atalanti šansu da se vrati u utakmicu što je i učinila.

Inače, tek nakon upotrebe VAR-a Kulbakov je vidio igranje rukom Josipa Iličića nakon Sterlingovog slobodnog udarca.

Gian Piero Gasperini nije mogao računati na Duvana Zapatu pa je Iličić zaigrao kao lažna špica. U sustavu je to izgledalo kao 3-4-2-1, dok je već spomenuti Iličić imao potpunu slobodu, duboko je znao dolaziti po loptu pa bi se sukladno tome Pašalić i Gomez ubacivali iz drugog plana...

S druge strane Guardiola je zaigrao u praktički najjačem sastavu, mnoge je to začudilo obzirom da Citizeni imaju derbi protiv Liverpoola u nedjelju. No, ponajbolji trener svijeta prosudio je kako nikog ne treba odmarati budući da bi pobjedom i matematički osigurao prolaz dalje.

U prvom dijelu City je je očekivano dominirao, nametuo svoj ritam, posjedom stvarao prilike, došao i do ranog vodstva kao što smo kazali, ali drugi dio je ponudio zaista pravu dramu kakve se ni Hitchcock ne bi posramio.

Odmah je Pašalić poravnao, Atalanta je krenula napadati, a bitno je kazati da je početkom nastavka Bravo zamijenio ozlijeđenog Edersona. Zašto je to bitno? Zato što je Argentinac u 81. minuti zaradio isključenje srušivši Iličića i nije se znalo tko će stati na vrata engleskog velikana. No, Kyle Walker je hrabro obukao rukavice i stao između vratnica te obranio jedan opasan udarac Malinovskog i sačuvao bod.

Inače, ovo je bio prvi osvojeni bod Atalante u najelitnijem klupskom natjecanju s kojim su ostali u igri za prolaz u osminu finala...

Pep Guardiola bio je pod dojmom nakon utakmice na San Siru...

- Nikad nisam koristio tri različita vratara u jednoj utakmici, ovo je bilo uistinu dramatično. Crveni karton Brava nije upitan, Iličić je pametno ostavio nogu, znao je da ako ga Bravo sruši da sudac mora pokazati crveni - rekao je Guardiola i dodao:

- Očekivali smo ovakvu Atalantu, šteta što ranije nismo riješili utakmicu, imali su prilika, ali što je tu je, okrećemo se onome što slijedi.

Iako su osvojili veliki bod igrači Atalante djelovali su nezadovoljno nakon utakmice, većina njih kazalo je kako su zaslužili sva tri boda, a takvo mišljenje dijeli i naš Mario Pašalić.

- Da nam je netko ponudio ovaj rezultat prije utakmice naravno da bi ga prihvatili, ali uzmemo li u obzir situaciju na terenu naravno da ostaje žal. No, moramo biti sretni zbog predstave koju smo pružili, a vidjeli smo da je u Zagrebu završilo 3:3 stoga smo u igri za prolaz dalje - istaknuo je Pašalić.

Utakmica iz snova za Rodryga - Bayern, Juventus i PSG ostvarili plasman u osminu finala.

Prije dva tjedna se Real Madrid pošteno namučio u Istanbulu da pobijedi Galatasaray s 1:0 i uzme tri boda, ali sada se odvila potpuno drukčija priča. Los Blancosi su na Santiago Bernabeu slavili s velikih 6:0 zahvaljujući sjajnom nastupu 18-godišnjeg Rodryga. Brazilac je sinoć bio sve ono što su očekivali da će Hazard biti. Nakon sedam minuta igre je već imao dva pogotka i asistenciju, a do kraja utakmice je zaokružio savršeni hat-trick i dodao asistenciju. Dva je pogotka dodao i Karim Benzema koji je sada zabio u 15 utakmica Lige prvaka za redom, pothvat koji je osim njega samo Leu Messiju pošao za rukom. Luka Modrić je dobio pola sata igre, ušao je umjesto Casemira.

- Ima 18 godina a ne boji se. Obožavam vidjeti mladića da tako igra. - komentirao je Rodryga nakon pobjede Benzema.

Utakmice u ranijem terminu pobjedama otvorili Bayern i Juventus protiv Olympiakosa, odnosno Lokomotiva iz Moskve. Obje su se momčadi s ovim pobjedama kvalificirale u sljedeću fazu natjecanja.

Bayern je do rutinske pobjede od 2:0 u Allianz Areni stigao s Hansijem Flickom na klupi koji vrši dužnost trenera u prvoj utakmici bez Nike Kovača. U strijelce se upisao Ivan Perišić samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru u 88. minuti, dok je prvi gol zabio Robert Lewandowski. Nevjerojatno već 21. pogodak sezone za Poljaka koji je zabio u svakom nastupu u Bundesligi i Ligi prvaka dosad.

Cristiano Ronaldo i Juventus su gostovali kod Vedrana Ćorluke i njegovog Lokomotiva, te došli do mršave pobjede 2:1. Juventus je do tri boda došao preko Douglasa Coste, kasno u sudačkoj nadoknadi nakon vrlo izjednačene utakmice za koju se remi činio pravedan. Pogodak Ramseya u trećoj minuti nakon Ronaldovog slobodnog udarca je inače bio Juventusov jubilarni 300. pogodak u Ligi prvaka.

U drugoj utakmici skupine A je PSG dosta teško svladao Club Brugge s 1:0, ali pokupio tri boda i osigurao plasman u osminu finala. Jedini pogodak je zabio Mauro Icardi. U drugom je poluvremenu Keylor Navas obranio jedanaesterac.

Tottenham je u Beogradu rutinski riješio Crvenu zvezdu uz pomoć dva pogotka Heung Min Sona. Trenutak utakmice bio je fliper koji se odvio pred vratima domaćina pri prvom pogotku, kad je Tottenham u nevjerojatnoj situaciji tek iz četvrtog udarca u manje od 15 sekundi došao do pogotka.

Druga momčad iz Madrida, Atletico, nije imala toliko razloga za sreću nakon sinoćnje utakmice. Poraženi su u Leverkusenu s 2:1 u vrlo lošem nastupu. Atletico se iz utakmice u utakmicu nekako provlači s lošom igrom, no sinoć ih je za to kaznio Bayer kojemu su ovo prvi bodovi u ovosezonskoj Ligi prvaka.

REZULTATI - UŽIVO

Atalanta - Manchester City 1-1 (Sterling '7/Pašalić '49)

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2-1 (Thomas '41, Volland '55)

Crvena zvezda - Tottenham 0-4 ( Celso '34, Son '57, '61, Eriksen '85)

PSG - Club Brugge 1-0 (Icardi '22)

Real Madrid - Galatasaray 6-0 (Rodrigo '4, '7, 93', Ramos '14, Benzema '45, '81)

85 - Raspad Crvene zvezde u Beogradu, novi gol za Tottenham!

81 - CRVENI ZA CITY! Claudio Bravo mora van! Zanimljiva situacija, jer to je rezervni vratar Građana! Problemi, veliki problemi za Manchester City...

Soccer Football - Champions League - Group C - Atalanta v Manchester City - San Siro, Milan, Italy - November 6, 2019  Atalanta's Mario Pasalic celebrates scoring their first goal           REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS

61 - Dva gola u četiri minute za Heung-Min Sona, čini se da je utakmica u Beogradu riješena.

55 - Kevin Volland sjajno je reagirao i samo potvrdio odličnu večer njemačke momčadi (Bayer)

49 - GOOLLL U MILANU! Mario Pašalić zabio je Cityju! Glavom je bio precizan i zabio je desni donji kut!

Soccer Football - Champions League - Group A - Real Madrid v Galatasaray - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - November 6, 2019  Real Madrid's Rodrygo celebrates scoring their first goal with Marcelo   REUTERS/Susana Vera
REUTERS

45 - Rodrygo se upisao još jednom, ovoga puta - asistencijom. Zabio je Benzema za 4-0! Bravo za 18-godišnjaka, dva gola i asistencija, nije loše za Rodryga!

43 - VAR je dosudio penal za City, ali ništa od promjene rezultata. Gabriel Jesus nije iskoristio penal, lopta je proletjela pored lijeve vratnice

41 - Thomas je zakucao u vlastitu mrežu i doveo Nijemce u vodstvo (Bayer)

34 - GOL U BEOGRADU! Poveli su gosti, Tottenham vodi od 34. minute. Giovani Lo Celso iskoristio je gužbu u šesnaestercu

24 - Icardi je zabio za PSG, gosti su traži provjeru, ali nije bilo dvojbi za glavnog suca utakmice.

22 - Saznali smo da je pao još jedan rekord, naime Rodrygo je rekorder, nitko ranije nije zabio dva gola u prvih sedam minuta utakmice

14 - Real je već na 3-0! Bome, dosta golova u Madridu, gledatelji će biti zadovoljni! Sergio Ramos se upisao!

MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 28: Sergio Ramos of Real Madrid looks on during the Liga match between Club Atletico de Madrid and Real Madrid CF at Wanda Metropolitano on September 28, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Getty Images

10 - A vodi i Manchester City! Sterling je zabio za očekivano vodstvo u Italiji!

7 - Kakav star za Real! Već vode 2-0, a utakmica još nije niti počela!

Linker
20. travanj 2024 00:54