Ranko Šuvar/CROPIX
NEPOTIZAM U ZAGREBU

Pavlović polomio zube na Lovri Mediću! Čovjek ne može zabiti gol ni na pripremama

Još frapantniji je podatak da predsjednikov sin nije poentirao niti u jednoj probnoj utakmici! Nevjerojatno, ali istinito. Može li se uopće naći neki sličan primjer
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. rujan 2011. 18:12

Nakon više od šest godina Luka Pavlović jučer se definitivno oprostio od Zagreba. Doveden za šefa omladinske škole, a programiran za takozvanog "klupskog trenera" kroz dulje razdoblje, vodio je prvu momčad kroz četiri sezone. Samo je prvu (2008/2009.) odradio u cijelosti i osvojio peto mjesto, a onda je kroz tri sljedeće bio u teškim situacijama. U jesen 2009. nanizao je sedam poraza i morao odstupiti, prošle godine uskočio je poslije 7. kola i odlaska Ive Šuška, te u posljednjem kolu pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem izborio ostanak, a ove je poslije 9 kola i 13 osvojenih bodova podnio neopozivu ostavku. Ovaj odlazak je i konačan jer nema obostrane volje za nastavkom suradnje niti u omladinskoj školi.

Pavlović je na kraju prošle sezone izjavio kako "uživa u žrtvi stvaranja igrača, unatoč lošijim rezultatima", a samim tim žrtvovao je i svoju trenersku reputaciju. Na početku nove sezone dočekalo ga je još lošije stanje. Većina iskusnih igrača je otišla, a kadar je znatno pomlađen. Posebno je bola u oko situacija na napadačkim pozicijama. Premda je Pavlović uporno ponavljao "trebaju mi dva napadača i stoper", čelništvo kluba serviralo mu je dvojac Nikola Frljužec - Lovro Medić. Oni dotad nikada nisu postigli gol u službenoj seniorskoj utakmici, a nisu se proslavili ni u pripremama. Loš predznak pretvorio se u i prvenstveni post. Frljužec je poentirao tek jednom, a Medić niti jednom, iako je u svih devet utakmica krenuo od prve minute i četiri odigrao do kraja (u karijeri je imao 31 nastup u HNL-u, bez gola!?). Još frapantniji je podatak da Medić nije poentirao niti u jednoj probnoj utakmici! Nevjerojatno, ali istinito. Može li se uopće naći neki sličan primjer i što uzeti za olakotnu okolnost, manjak spremnosti, neiskustvo, pritisak oca predsjednika kluba? Taj vrući krumpir rado ćemo uručiti nekom drugom. Tko može odgovoriti, dobit će i pola stranice ako treba.

Linker
18. rujan 2024 23:25