AFP
PREMIERSHIP

Pedro oduševio u debiju u teškoj pobjedi Chelseaja, City također slavio

Aktualni prvak je loše započeo gostovanje kod WBA. U 11. je minuti Matić skrivio jedanaesterac, ali je Courtois skinuo udarac Morrisonu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. kolovoz 2015. 19:09

Tri utakmice 3. kola odigrali su engleski premierligaši jučer. Dva najozbiljnija kandidata za naslov, Manchester City i Chelsea, upisali su pobjede na gostovanjima, dok je dvoboj Watforda i Southamptona završio bez golova.

Trojica Španjolaca, ako se to za može reći za reprezentativca te države Diega Costu, zabili su golove u prvoj Chelseajevoj pobjedi ove sezone. Momčad Josea Mourinha otišla je u goste West Bromwich Albionu i trijumfirala sa 3:2. U svom debiju zabio je Pedro, u strijelce se upisao i Azpilicueta.

Oba gola za domaćina zabio je James Morrison, koji je na jučerašnjoj utakmici izjednačio učinak iz cijele protekle sezone! Morrison je u 14. minuti mogao zabiti prvi gol na utakmici, ali mu je Courtois obranio udarac s bijele točke. Gostima iz Londona posao je otežao njihov kapetan John Terry, koji je isključen u 54. minuti. U prošlom kolu Jose Mourinho ga je prvi puta izvadio iz igre otkako zajednički surađuju, jučer je, pak, dobio prvi crveni karton u Premier ligi nakon više od pet godina.

- Mnogi ljudi su razočarani ovim rezultatom, velik je broj onih koji vole kad Chelsea gubi. Nismo bili loši, iako je jasno da četiri boda iz tri utakmice nisu dovoljna. No ovo je naš prvi korak, prva tri boda - poručio je menadžer Chelseaja.

Mourinho je upisao prvi, a Manuel Pellegrini već treći trijumf. Manchester City zadržao je maksimalni učinak i nakon gostovanja kod Evertona gdje je upisao devetu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Imao je domaćin šanse, Lukaku je pogodio okvir vrata, ali City je ipak bio bolji i golovima Kolarova i Nasrija na početku i kraju drugog dijela vratio prvo mjesto na ljestvici koje mu je u subotu nakratko oteo Leicester.

Linker
24. rujan 2024 02:26