Emilio Andreoli / Getty Images
TRANSFER BOMBA

PERIŠIĆ POSTAJE NAJSKUPLJI HRVATSKI IGRAČ U POVIJESTI I PRVI HRVAT U DRESU 20-OSTRUKOG PRVAKA ENGLESKE Sjajni Vatreni odlazi na Otok za 45 mil. eura?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2017. 12:04

Paris Saint Germain ili Manchester United dvojba je koja se već neko vrijeme vezuje uz budućnost Ivana Perišića. Interu je novac bitan zbog financijskog fair-playa i čini se kako milanski klub upravo prodaju 28-godišnjeg hrvatskog ofenzivca vidi kao rješenje za taj problem.

Zbog Perišića je u Zagrebu nedavno bio i Jose Mourinho, a poprilično su ozbiljne priče da bi PSG Nerazzurrima za njegove usluge platio 50-ak milijuna eura. No, u talijanskim medijima jučer se pojavila informaciju koju praktički tretiraju službenom.

Mediaset Premium, talijanski televizijski kanal u vlasništvu obitelji Berlusconi, objavio je kako će Perišić, kojem ugovor s Interom istječe tek 2020. godine, karijeru nastaviti u Manchester Unitedu. Mediaset također govori o francuskoj i engleskoj opciji, no ima i informaciju da Perišić inzistira na odlasku na Old Trafford. Manchester United bi na ime odštete klubu iz Lombardije uplatio 45 milijuna eura, a u ugovoru bi bili i bonusi s obzirom na Perišićev učinak u dresu Crvenih vragova.

Perišić je još u Italiji, danas je pred njim posljednja utakmica u aktualnoj sezoni. Jučer se sa suigračima pripremao za večerašnji dvoboj s Udineseom i očekuje ga se u kadru trenera Stefana Vecchija.

Perišić je u Interu od kolovoza 2015. godine kad je došao iz Wolfsburga i nakon manje od dvije godine priprema novu selidbu. Iza sebe, što se osobnih brojaka tiče, ima solidnu sezonu. Do danas je odigrao 35 ligaških utakmica i ima deset pogodaka uz devet asistencija. Inter će na njemu višestruko zaraditi, Transfermarkt tvrdi da su ga doveli za 19 milijuna eura, a prodat će ga sigurno za dvostruko već iznos. Mediaset tvrdi u Manchester United, što bi ga osim najskupljim hrvatskim igračem u povijesti učinilo i prvim Hrvatom u dresu 20-ostrukog prvaka Engleske.

Linker
02. svibanj 2024 07:53