HRVATI U WOLFSBURGU

Perišićev dolazak razveselio Ivicu Olića: 'Mogli bismo biti udarna kombinacija'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. siječanj 2013. 22:15

Ivica Olić i njegov Wolfsburg također su bili u Beleku. Središte sportskog turizma u Turskoj napustili su u petak oko podneva. Jedan dio Wolfsburgove delegacije, uglavnom VIP gosti, našli su smještaj u istom hotelu u kojem na pripremama boravi i zagrebački Dinamo.

Olić je večer prije povratka u Njemačku navratio u hotel, pozdravio se se dinamovcima, a najduže se zadržao u razgovoru sa svojim prijateljem iz Fenerbahčea, Milošem Krasićem, bivšim suigračem iz moskovskog CSKA.

- Super sam odradio ovaj dio priprema, odlično se osjećam i jedva čekam nastavak Bundeslige. Sljedeće subote igramo sa Stuttgartom - kazao nam je Olić pri dolasku u hotel.

Njegov kolega i novi igrač Vukova, Ivan Perišić, ostao je u svom hotelu. Odmarao se nakon napornih treninga i utakmica. Pri dolasku Perišića u Wolfsburg u nekim medijima su se širile priče kako će Perišić i Olić konkurirati za istu poziciju u momčadi. To ipak neće biti tako.

- Dobili smo novog trenera, Dietera Heckinga. On me postavio u špicu napada. Perišić igra na lijevo, onu poziciju koju sam ja igrao prije njegovog dolaska.

Dakle, Hrvati predvode napad Vukova?

- Da! Mogli bismo biti paklena kombinacija!

Hecking je poznati njemački trener koji je dosad trenirao Alemanniju Aachen, Hannover 96, Nürnberg... Onog trenutka kad je sjeo na klupu Wolfsburga, postavio je Olića na poziciju koju najviše voli igrati, u samu špicu napada. Ola je to želio, konačno mu se ispunilo.

- To je pozicija na kojoj sam najbolji, na kojoj mogu najviše dati, postizati pogotke. Zato sam radostan što je trener odlučio da me postavi u špicu. Kad sam igrao na lijevoj strani imao sam dosta obrambenih zadataka i rijetko sam dolazio u priliku postizati golove. Ponekad mi se suparnički vratar činio kilometar daleko.

Valjda i zbog činjenice da ga je gurnuo na poziciju koju voli igrati, Ola će hvaliti novog trenera.

- Čovjek zaista zna svoj posao. U ovim danima koje smo proveli s njim promijenio je dosta stvari, izgledamo mnogo bolje i mislim da će to rezultati uskoro i pokazati.

Wolfsburg je trenutačno na 15-om mjestu Bundeslige sa samo 19 osvojenih bodova.

- Mislim da ćemo na proljeće krenuti prema gore, da ćemo igrati mnogo bolje i da će nas samim time pratiti bolji rezultati. Svi smo se zaželjeli pobjeda, uspjeha.

Vjeruje da će proljeće koje dolazi biti njegovo.

- To ponavljam uvijek, rekao sam valjda veće stotinjak puta. Meni je najvažnije da sam zdrav. Kad je tako, onda za mene nema problema. Sad se uistinu osjećam zdravo i moćno, nemam više nikakvih bolova, sve ozljede su prošlost. Dao dragi Bog da tako ostane. Onda sam siguran da ću zabijati u dresu Wolfsburga.

Kako se snašao Ivan Perišić?

- A, tek je došao, još hvata konce u novom klubu. Međutim, za njega neće biti nikakvih problema jer je došao iz Bundeslige, sve zna. Naravno da će nam Ivan biti veliko pojačanje. Wolfsburg je s njim napravio dobar posao.

Logično da smo popričali i o sljedećim utakmicama hrvatske nacionalne vrste. Prvi ogled u 2013. godini Vatreni igraju na stadionu Fulhama Craven Cottageu protiv Južne Koreje. Računa li Olić da će se pojaviti u Londonu?

- Ako me izbornik treba, i ako me pozove, dolazim. Zar je to ikad bilo upitno! Naravno da imam reprezentativnih ambicija, dugo sam odijevao nacionalni dres, želim ga odjenuti još koji put.

Linker
21. rujan 2024 16:30