AP
ODŠTETA ZA VUKUŠIĆA

Pescara uplatila Bilima ratu od 800.000 eura!; Brbić: 'Izgleda da je pritisak urodio plodom'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 27. prosinac 2012. 22:56

Prvog radnog dana nakon Božića u Hajduk je stigla vrlo dobra vijest, predsjednik Pescare Daniele Sebastiani izvršio je obećanje dano prije nekoliko dana i uplatio Hajduku dospjelu ratu odštete za Antu Vukušića. Provjeru je li novac uplaćen obavio je financijski direktor Milan Prgomet te s dobrom viješću razveselio predsjednika Bijelih Marina Brbića.

- Da, sve je u redu, mogu potvrditi da je novac uplaćen. Ali ne bih htio govoriti o iznosu, to je stvar kluba. Eto, izgleda da je ovaj mali pritisak prema Pescari urodio plodom - rekao nam je prvi čovjek Splićana netom nakon što je doznao dobru vijest.

Višestruke molbe upućene na adresu Pescare konačno su se isplatile, premda je iz talijanskog kluba poslana poruka da je transfer Vukušića prvi i posljednji posao s Hajdukom. I u dijelu hrvatske javnosti negativno je odjeknula Brbićeva izjava da će se u slučaju kašnjenja s isplatom možda obratiti Fifi, ali na Poljudu u tome ne vide ništa sporno...

- Pa valjda je svima jasno da smo mi samo tražili naš novac, i to po ugovorenim stavkama. Nismo tražili ništa što nam ne pripada, pa ne vidim razloga da se naš postupak stavlja u negativan kontekst. Uostalom, isto tako od nas mnogi vjerovnici traže da im platimo dug, od Uefe do svih ostalih, i na to imaju pravo kao što smo mi imali pravo tražiti od Pescare - pojasnio je Hajdukov predsjednik.

Iz Pescare je prije tjedan dana stigla obavijest da se radi o rati u visini od 800 tisuća eura, a tijekom sljedeće godine Hajduk očekuje uplatu još dvije rate.

Pristigli novac obradovao je sve u Hajduku, ali sigurno će se odmah javiti brojni vjerovnici koji s pravom potražuju svoj novac. Vjerojatno će Hajduk dio sredstava potrošiti na pokrivanje Uefinog financijskog fair-playa, igrači i radna zajednica mogli bi dobiti i poneku plaću.

- Pokušat ćemo napraviti što više možemo, ne mogu govoriti o iznosima - zamolio je predsjednik.

Rješenju problema uvelike bi pomogla odšteta koju Al Ittihad treba platiti za Anasa Sharbinija, a koja iznosi 1,8 milijuna eura uz dodatne kamate.

- Kamo sreće da možemo izvršiti sličan pritisak na Saudijce pa da plate odštetu za Anasa, ali nažalost komunikacija s Al Ittihadom je izrazito loša, gotovo nikakva. U tom se slučaju ništa nije promijenilo u proteklih desetak dana, predmet smo dali na Fifu i ne preostaje nam ništa drugo nego čekati njihovu odluku. To nam je bio i jedan od argumenata na sastanku u Uefi, pojasnili smo im da ne bismo bili ništa dužni da drugi nisu dužni nama. Upoznali smo ih da je slučaj s Al Ittihadom na Fifi i da ona mora riješiti spor u kojem su svi argumenti na našoj strani. Sve što sada možemo je biti strpljivi i nadati se da će krovna svjetska nogometna organizacija uskoro riješiti ovaj slučaj. U svakom slučaju vjerujem da ćemo na vrijeme ispuniti sve zahtjeve financijskog fair-playa - dodao je Brbić.

Linker
08. svibanj 2024 04:43