Foto: Damir Krajac / CROPIX
VRTOGLAVE BROJKE

PET MINUTA KOJE SU DINAMO KOŠTALE MILIJUNE EURA Evo koliko su novca Modri izgubili u maksimirskom raspletu i koliko bih ih propust još mogao stajati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2019. 21:20

O završetku sinoćnje utakmice na Maksimiru protiv Šahtara nogometaši Dinama će dugo razmišljati.

Hrvatski prvak je u u trećoj minuti sudačke nadoknade vodio 3:1 i bio je praktički jednom nogom u drugom krugu Lige prvaka, a onda se sve promijenilo. Modri su primili dva gola i ostali bez dva boda koja bi mogli 'skupo' platiti.

Strogo financijski gledano, pobjeda protiv Šahtara je Dinamu nosila 2.7 milijuna eura, a remi im je donio 900.000 eura, dakle razlika je 1.8 milijuna eura.

Nadalje, sam plasman u osminu finala vrijedi 9.5 milijuna eura, a Modri su plasman među 16 najboljih momčadi uvelike kompromitirali i sada će im to biti kudikamo teže ostvariti.

Podsjećamo, Dinamo je do sinoć od Lige prvaka zaradio 28.6 milijuna eura, a da Tete nije zabio u osmoj minuti sudačke nadoknade hrvatski prvak bi u blagajnu praktički pospremio još 12.2 milijuna eura (pobjeda protiv Šahtara + potencijalni plasman u osminu finala), što bi bio apsolutni rekord na Maksimiru.

Dinamu sada slijedi gostovanje kod Atalante i domaći ogled protiv Manchester Cityja. Šanse, dakako, nisu izgubljene i nada u prolaz skupine postoji ali treba prebroditi sinoćnji šok...

Linker
06. svibanj 2024 16:32