PLAN JE NAPRAVLJEN

PIŠE SE NOVA POVIJEST HRVATSKOG PRVAKA Sve u dogovoru s obitelji: Vlasnik Rijeke bit će kćeri Damira Miškovića - Matea i Anna

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. prosinac 2017. 14:31

Govoreći o preuzimanju kluba od Social Sporta, Damir Mišković nekoliko je puta istaknuo da se na takav korak odlučio u dogovoru sa svojom obitelji. Njegove riječi potvrdu su dobile i dokumentom koji je stigao na riječko Gradsko vijeće.

Kada je Social Sport postao 70-postotni vlasnik riječkog prvoligaša, posebnim je ugovorom regulirano da Grad Rijeka, koji u vlasništvu ima 30 posto klupskih dionica, ima pravo prvokupa dionica Social Sporta.

Tako je u dnevni red jučerašnje sjednice Gradskog vijeća uvrštena i točka po kojoj će se glasati odriče li se Grad Rijeka (sigurno nema novaca za postati vlasnikom kluba) prava prvokupa dionica Social Sporta kako bi se otvorila mogućnost transakcije između Social Sporta i tvrtke Teanna Limited sa sjedištem u Londonu.

Već i samo ime otkriva povezanost Miškovića s istom, budući da objedinjuje ime njegovih kćeri Matee i Anne, koje imaju svaka po 50 posto vlasničkog udjela u londonskoj tvrci koja će uskoro postati vlasnikom kluba.

Ukupni temeljni kapital HNK Rijeka iznosi gotovo 83 milijuna kuna, što znači da 70 posto dionica koje drži Social Sport vrijede oko 58 milijuna kuna. Ipak, to po svemu sudeći nije iznos kojeg će Mišković platiti za preuzimanje Rijeke budući da je sam istaknuo kako je Social Sport bio “darežljiv” u pregovorima oko preuzimanja kluba.

Linker
30. travanj 2024 17:16