REUTERS/Ints Kalnins
DUGOTRAJNI OPORAVAK

PJACIN MENADŽER ZA SN OTKRIO KAD SE VRAĆA VELIKA NADA HR NOGOMETA 'Marko je u šoku, demoraliziran... Nije ga se trebalo ni zvati u Estoniju'

MARKO NALETILIĆ Menadžer Juventusovog hrvatskog reprezentativca koji je stradao na utakmici u Estoniji
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. ožujak 2017. 13:29

Marko Pjaca u četvrtak poslijepodne stigao je u Rim, zajedno s roditeljima, u talijanskoj prijestolnici je i njegov menadžer Marko Naletilić.

- U petak će biti operiran, sigurno je da će zahvat proći u redu jer radit će ga najpoznatiji doktor za to u Italiji, profesor Pier Paolo Mariani u klinici Villa Stuart - javio nam se Naletilić vrlo optimističan:

- Marko Pjaca bit će spreman za igru krajem rujna ili početkom listopada. Jako je važna rehabilitacija jer operacija će biti napravljena dobro, ne smije se potom žuriti. Biološki mu treba pet mjeseci da to koljeno bude stabilno. Nikakvog forsiranja neće biti. Dakako da će puno ranije krenuti s nekim treninzima i vježbama, trčkaranjem… Dakle, krajem rujna ili početkom listopada očekuje se da zaigra službenu utakmicu za Juventus. To nije moja procjena, jer ja za to nisam meritoran, nego je to stav i mišljenje Juventusa, te doktora Marianija.

Kakve su reakcije u klubu, trenera Allegrija i ostalih?

- U šoku su. Marko je sve više počeo igrati, on njima treba za Ligu prvaka i prvenstvo. Razočarani su što se to dogodilo u prijateljskoj utakmici. Čuo sam poslije susreta od ljudi kako komentiraju te terene u Estoniji, da su dosta loši, i ako organiziraš prijateljski dvoboj, pa vodi računa na kakvom se terenu igra. Nije bitan samo Pjaca, moglo se dogoditi bilo kome - kaže Naletilić.

Ubuduće treba paziti

- Druga stvar, Marka se slalo u Tallinn, međutim, on je igrač Juventusa koji je u Ligi prvaka. Velika većina igrača koji su u četvrtfinalu toga natjecanja bili su oslobođeni, a Pjaci se to nije uzelo u obzir pa da ga se pusti u klub. Kao zato što nije igrao protiv Ukrajine i trebaju mu minute, ali on bi bio korišten u Ligi prvaka. Očigledno je da ga se nije trebalo ni zvati u Estoniju - konstatirao je Naletilić, vidno nezadovoljan, dodajući:

- Trebaju se igrati prijateljske utakmice, ali i voditi računa na kakvom terenu. OK, Pjaca je dobio minutažu u Tallinnu od prve minute, važna je hrvatska reprezentacija, sve je to točno, ali šteta je da se na nebitnom susretu događaju takve stvari. Kad biraš protivnika, sam određuješ s kim ćeš igrati, u kojem terminu i na kakvom terenu. To je stvar izbora. Kvalifikacije su nešto drugo, gdje ti kaže Ukrajina tamo moraš doći. No, na ovo je Savez definitivno mogao utjecati i ubuduće treba paziti jer ponavljat će se ako će se ovako nastavi - zaključio je Marko Naletilić.

Kako se Pjaca drži?

"Marko je u šoku, tužan, demoraliziran, ali ćemo ga podići ovih dana, govorimo mu - glavu gore!

To se događalo igračima koji su poslije postajali velikani, osvajali Zlatne lopte. On će se oporaviti, ima dovoljno i karaktera i radne navike, sve ima da bude još bolji. Kao što će biti. Bolje da mu se to dogodilo sada nego sa 28 godina. Bit će to u redu sve", optimističan je Marko Naletilić.

Linker
02. svibanj 2024 05:45