UEFA BEZ MILOSTI

Platini nas je upozorio: Zbog svastike i slova 'U', protiv Izraela pred praznim tribinama

Kazna će biti teška! Jako teška. Kakva? Ogromna novčana kazna ili igranje pred praznim tribinama na utakmici s Izraelom, tvrdi povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2011. 23:41

UEFA sprema tešku kaznu za Hrvatski nogometni savez i Hrvatska bi protiv Izraela mogla igrati bez gledatelja! U Rusanovu je, naime, stigla prijava Kuće europskog nogometa ispisana na čak 26 stranica. Naravno, odnosi se na utakmicu europskih kvalifikacija Hrvatska - Gruzija odigranu 3. lipnja u Splitu.

Što se to dogodilo da je HNS dobio prijavu na tolikom broju stranica? Delegat je upisao “mnoge propuste i skandalozno ponašanje navijača”. Konkretno, na tribini se pojavila 'svastika’, navijači su tijelima oblikovali slovo 'U’, tri osobe su nakon utakmice uletjele na travnjak, kod sigurnosnih vrata koja se otvaraju u slučaju problema na tribinama nije bilo nikoga tko bi ih otključao, a dakako da je zamijećene i šest upaljenih baklji.

- Kazna će biti teška! Jako teška. Kakva? Ogromna novčana kazna ili igranje pred praznim tribinama na sljedećoj utakmici s Izraelom - kazao nam je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk.

Rusanova je u strahu, može se dogoditi da jednu od najvažnijih sudara u europskim kvalifikacijama Hrvati igraju pred praznim tribinama, bez podrške svojih vjernih navijača. Znano je da su HNS i hrvatski navijači bili pod posebnom prismotrom zbog prijašnjih grijeha i konstanta na Uefinoj 'crnoj’ listi.

Kod posljednjeg posjeta Uefinog predsjednika Michela Platinija stiglo je upozorenje: “Više nemate prava na pogrešku”. Platini je jasno poručio da će sljedeći kiks navijača biti žestoko kažnjen. Zato je kazna igranja pred praznim tribinama vrlo, vrlo, realna opcija.

Linker
24. rujan 2024 00:22