StoryEditor
 Tom Dubravec / CROPIX
'DIŠIMO KAO JEDNO'

PLEMENITA AKCIJA HAJDUKA I NJEGOVIH NAVIJAČA: 'CILJ JE DA TO BUDE SAMO POČETAK' Iz kluba najavili i drugi dio plana koji bi uključivao veći broj ljudi

Autor: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2020. 16:55

Nogometni klub Hajduk i Humanitarni klub navijača "Bilo srce" pokrenuli su akciju "Dišimo kao jedno" radi opremanja intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split, priopćeno je u subotu iz tog kluba.

"Cilj je da naš doprinos bude samo početak široke javne akcije kojom ćemo osigurati dovoljno sredstava kako bismo barem malo pomogli KBC Split u misiji da svaki građanin dobije najbolju zdravstvenu skrb u borbi s koronavirusom", navodi se u priopćenju.

Kako je istaknuto, HNK Hajduk, njegovi prvotimci i klupski zaposlenici već su prikupili sredstva potrebna za kupnju dva sterilizatora koja su u ovom trenutku najnužnija djelatnicima splitske bolnice. Prvotna namjera bila je prikupiti sredstva za kupnju respiratora, no zbog dužine roka isporuke, u dogovoru s Upravom KBC-a, odustalo se od te ideje.

"Višak sredstava od kupnje uređaja za sterilizaciju donirat ćemo za drugi dio akcije u koju pozivamo sve naše navijače, veterane, sponzore i sve ljude širokog srca, a koji su u mogućnosti, da se uključe u prikupljanje sredstava potrebnih za opremanje intenzivne njege poput kreveta, monitora, pumpi, sukcija i sve ostale opreme nužne za funkcioniranje u ovim najtežim trenucima", objašnjeno je.

Linker
28. svibanj 2020 09:55