REUTERS
RASPLET U LIGAMA PETICE

POČEO JE LUDI NOGOMETNI VIKEND On kao da nije čuo za milijun eura bonusa ako Real bude prvak: Napravit ću sve da Barcelona osvoji titulu!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. svibanj 2017. 17:08

Chelsea u Engleskoj, Bayern u Njemačkoj i Monaco u Francuskoj mirno su dočekali vikend koji će okruniti prvake. Naslov je matematički osiguran, koncerti na kojima će nastupati svjetske zvijezde i proslave već su dogovorene i čeka se samo da se odradi formalnost tog zadnjeg kola.

Nakon pobjede protiv Lazija u finalu Talijanskog kupa i u Torinu vlada ogroman optimizam da će i Juventus protiv davljenika Crotonea odraditi posao i staviti ruke na 33. titulu prvaka Italije, oni su Erosa Ramazzottija za pobjednički koncert već angažirali i s te strane sve je spremno, pa nema puno polemike za razliku od Španjolske.

Nakon pobjede protiv Celte Real Madridu je dovoljan i bod za osigurati titulu ispred Barcelone, i dok Katalonce u nedjelju očekuje ogled protiv Eibara, Real mora u goste Malagi, koja je u zadnjih osam utakmica upisala čak šest pobjeda, uključujući one protiv Barcelone, Valencije, Seville... I sve bi bilo vjerojatno lišeno polemika da Malaga ne može imati korist od toga da Real osvoji titulu.

Trener veliki realovac

Kvaka je u ugovoru o transferu Isca iz 2013. u kojem, uz dogovorenu odštetu od 27 milijuna eura, postoji klauzula da će Real platiti Malagi dodatnih milijun eura za svaki od eventualna tri naslova prvaka u idućih pet godina. Računica Malage je jednostavna; ako Real osvoji titulu zaradit će milijun eura...

Kada tome dodamo i da je predsjednik Malage, šeik Abdullah Al-Thani, još nedavno Barcelonu nazvao ‘katalonskim šljamom’ i poručio im da neće biti prvaci, za što je i novčano kažnjen, onda je jasno zašto se na Camp Nou ne nadaju nekom velikom preokretu.

- Real Madrid će biti prvak, a njihov čovjek u Malagi samo im je malo pomogao - nadovezao se Michel, trener Malage i legenda Reala, nakon što je njegov sadašnji klub s 2:0 pobijedio Barcelonu, pa sebe nazvao većim realovcem od još jedne klupske legende, Jorgea Valdana.

Imaju li se onda u Barceloni uopće razloga nadati nečemu? Ne baš puno, ali recimo da imaju. Jedan od razloga zove se Sandro Ramirez, napadač je Malage i bivši igrač Barcelone, koji najavljuje da će učiniti sve da Katalonci uzmu naslov prvaka. Naravno, ako ga trener realovac nakon ovakvih riječi uvrsti u momčad.

- Nadam se da mogu postići pogodak i pomoći Barceloni da osvoji titulu. Bilo bi to sjajno, Barceloni dugujem sve - poručio je Sandro.

Sumnje i optužbe

Sve te rečenice u medijskom eteru samo su dodatno razbuktale sumnje i međusobne optužbe na relaciji Real - Barcelona, nekada čak i indirektno, za što je najbolji primjer gesta Cristiana Ronalda, koji je nekim igračima Celte gestama imputirao da su uzeli novac kako bi ih pobijedili.

- Uzeli ste novac, puno novca - navodne su Cristianove riječi praćene gestikulacijom prstima upućene igračima Celte.


Iago Aspas RED CARD HD - Celta Vigo - Real...

Dodatne polemike s te utakmice izazvao je i drugi žuti, odnosno crveni karton za Iaga Aspasa, napadača Celte, zbog navodnog pokušaja iznuđivanja jedanaesterca. Vodstvo natjecanja uvažilo je prigovor Celte i poništilo isključenje Aspasu, samim time i dalo za pravo onima koji tvrde da suci pušu u vjetar Reala. Nedjelja bi mogla donijeti konačno rješenje, a možda i novi val optužbi i sumnji u poštenje.

Uz rasplet u Španjolskoj, ovog će vikenda veliko zanimanje izazvati i sudari Man. Cityja, Liverpoola i Arsenala, engleskog trojca koji će loviti tri mjesta u Ligi prvaka. City je u najboljoj poziciji, ima 75 bodova i gostuje kod Watforda, koji je zaboravio kada je zadnji put pobijedio, Liverpool dočekuje Middlesbrough, koji je već drugoligaš i ostvare li oni pobjedu Arsenal, koji doma igra s Evertonom, ostat će ispod crte, samim time i izvan Lige prvaka. Prvi put nakon čak 21 godine otkako je Wenger sjeo na klupu Topnika.

Linker
17. svibanj 2024 08:29