CROPIX
KRALJEVSTVO ZA BEKA

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA EUROPA NA DLANU SPORTSKOG DIREKTORA HAJDUKA Italija, Portugal, Izrael... 'Svi bismo voljeli da su igrači ponikli u Hajduku'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. prosinac 2017. 09:32

S obzirom na to da je razvidno kako se na Poljudu priprema novo “češljanje” europskog tržišta uoči prijelaznog roka, novi dolazak stranaca za pokušaj osnaživanja na desnom i lijevom beku, zapitali smo se odakle bi sportski direktor mogao izvući džokera za bočne pozicije.

Ali, nema pravila, igrači su u mandatu aktualnog sportskog direktora dolazili iz više zemalja Starog kontinenta. Nema sumnje da će i ovog puta kao i u tri prethodna “mercata” Branco dobro “pročešljati” tržište.

Figurativno rečeno, evo Europe na dlanu sportskog direktora:

-----------------------------------------------------------------

ITALIJA (Memolla, Savvas)

PORTUGAL (Said)

IZRAEL (Hamza)

NIZOZEMSKA (Fomitschow)

BRAZIL (Carbonieri)

ŠPANJOLSKA (Lopez, Maganto)

TURSKA (Futacs, Erceg, Kvesić)

GRČKA (Almeida)

AUSTRIJA (Radošević)

BUGARSKA (Terziev)

BiH (Kožulj)

HRVATSKA

Inter (Ćosić), RNK Split (Pešić),

Zagreb (Šehić), Rijeka (Kovačević).

-----------------------------------------------------------------

Nema beka u Hrvata

O pojačanjima će se tek razgovarati, ali razvidno je da se pripremaju novi dolasci s europskog tržišta. I Kopić je potvrdio da je teško pronaći igrača s tri ispunjena uvjeta - domaće, kvalitetno, jeftino. Primarno se traže bekovi, desni i lijevi.

- Svi bismo voljeli da su igrači ponikli u Hajduku, a potom da su iz Hrvatske. Ali, iz svog iskustva u Belupu znam da to nije jednostavno.

Hoćete li dovesti “desetku”, klasičnog razigravača?

- Nismo igrali s tim profilom igrača u završnici jeseni, ali ako ih ima na tržištu, bilo bi dobro dovesti jednu pravu “desetku”. (jr)

ŠVICARCI TRAŽE VRATARA U HRVATSKOJ Grasshopperu zanimljivi Stipica i Sluga

Dante Stipica (26) interesantan je švicarskom prvoligašu Grasshopperu koji traži rješenje na vratarskoj poziciji, a želio bi dovesti vratara u zimskom prijelaznom roku. Na radaru švicarskoga kluba koji je posljednjih godina u silaznoj putanji više je imena, oni jednostavno ispituju tržište od nekoliko opcija koje su im zapale za oko tijekom skautiranja.

Osim Stipice, Grasshopperu je zanimljiv i Simon Sluga (24), čuvar mreže Riječana. Prijelazni rok još nije ni počeo, tek treba očekivati kontakte s klubovima kako bi se utvrdila odšteta, ukoliko zapravo žele ići u posao te poslati ponudu. Pred strukom Grasshoppera koji trenira Murat Yakin je da u kontaktima s klubovima dođu do spoznaje o iznosu koji se traži, pa bi se oni onda upustili u eventualni posao.

Stipica je jesenas imapo prigodu otići u Galatasaray gdje bi bio zapravo drugi ili treći vratar, a to se na kraju nije ostvarilo. Standardno je branio u Hajduku od odlaska Lovre Kalinića, da bi nakon što je jedan susret propustio zbog ozljede, na vrata stao Karlo Letica, no trener Željko Kopić tvrdi da je Stipica još uvijek prvi vratar. Sluga je pak prošlo ljeto bio na radaru Glasgow Rangersa. Transfermarkt Slugu cijeni 750 tisuća eura, a Stipicu nešto više - 850 tisuća. Stipici na ljeto istječe ugovor, a u Hajduku mu nude novi, dok je Sluga s Rijekom vezan do ljeta 2019. godine. D. Kuzmanić

Linker
13. svibanj 2024 04:56