Getty Images, Ilustracija
NEVJEROJATNI CHAMPIONSHIP

POGLEDAJTE KAKVE ASTRONOMSKE PLAĆE IMAJU ČAK I POTPUNI ANONIMCI U DRUGOJ LIGI Fizioterapeut zarađuje iznos od kojeg bi se HNL-ovcima zavrtjelo u glavi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2020. 21:23

Svake godine iz EFL-a (Udruga profesionalnih nogometnih klubova iz Engleske i Walesa) šalje upitnik klubovima u kojem se traži da navedu koliko plaćaju svoje osoblje, to se odnosi kako na igrače, tako i na nenogometno osoblje. Ti podaci su strogo povjerljivi, ali engleski Daily Mail došao je do tih podataka.

"Championship, u kojem se utrkuje za bogatstva Premiershipa, dominira ovim nejednakim krajolikom", piše engleski dnevnik navodeći konkretne podatke.

Dakle, prosječna plaća najbolje plaćenog igrača među drugoligaškim klubovima iznosi 1.509 milijuna funti po godini, što daje prosjek od 29.000 funti tjedno. Najbolje plaćeni igrač nekog drugoligaškog kluba (riječ je o južnjačkom klubu) godišnje zaradi 3.5 milijuna funti, što daje prosjek od 68.000 tjedno. Sve navedeno je osnovna plaća, nisu uključeni bonusi za pobjede, broj osvojenih bodova, promocije i slično...

Dakako, ne vlada bajna situacija u svim drugoligaškim klubovima i u jednom tako najboljeplaćeni igrač zarađuje 442.000 funti godišnje, ili relativno skromnih 8.500 funti tjedno.

Brojke su iz aktualne sezone 2019/20, a anketa je anonimna i šest klubova na nju nije odgovorilo, a među njima su vodeći na ljestvici poput Leedsa, Bilićevog WBA-a i Fulhama.

Najbolje plaćeni menadžer u Championshipu zarađuje 3.46 milijuna funti godišnje, odnosno prosječno 66.538 funti tjedno. Nadalje, najbolje plaćeni fizioterapeut u Championshipu, primjerice, godišnje zarađuje 282.000 funti odnosno 323.00 eura godišnjea, a perač opreme 56.000 funti!

Sve brojke možete pogledati na popisu koji je objavio Daily Mail.

Dakle brojke su u najmanju ruku iznenađujuće, razlike su goleme, a nastavak natjecanja, odnosno kraj pandemije koronavirusa se ne nazire...

Linker
24. travanj 2024 21:06