http://www.gnkdinamo.hr
HVALI NOVI KLUB

Pojačanje D. Škvorc: Dinamo ne zaostaje za Celticom ni po čemu, to je svjetska razina

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. srpanj 2011. 11:30

U sjeni velikog tjedna, dok su se pjevale ode Dinamovu veličanstvu, novome stadionu, ozračju i Ligi prvaka, otvarao se pjenušac i u kući mladog Međimurca. Dino Škvorc potpisao je za Dinamo , a kako 'od malih nogu navija za Modre’, bio je to, zapravo, dan njegova života. Momak koji je uzburkao vode prije dvadesetak dana, kad je uoči prve Varaždinove europske utakmice, zajedno s još nekoliko suigrača, samo pokupio stvari i otišao, jer osam mjeseci nije dobio plaću. Možda nije ni svjestan da bi njegov primjer uskoro mogli početi slijediti i drugi igrači, u drugim klubovima, jer nije Varaždin jedini koji duguje novac.

- Ne znam, ne bih išao tako daleko i govorio da će potez nas iz Varaždina promijeniti hrvatski nogomet, da će nastati revolucija. Jednostavno, nisam više mogao izdržati, bilo je nemoguće tako živjeti. Uzdržavali su me i roditelji, teško mi je uopće i pričati što smo sve prolazili. Nisam više htio na taj način, rekao sam: 'idem, pa što bude’ - priča Dino Škvorc (21), koji je u petak odradio prvi trening s novim klubom. Pokazalo se, dakle, da je dobro postupio rekavši 'zbogom’ bivšemu klubu.

- Dinamo je ubrzo nazvao, odmah smo se dogovorili. Pa tko bi uopće razmišljao o ponudi Modrih! I zato ne bih se previše vraćao na sve ono što je bilo, želim gledati u budućnost, ona djeluje puno svijetlije.

Lani je bio na probi u Celticu, tjedan dana upoznavao se sa životom internacionalca.

- Veliko su mi iskustvo tih tjedan dana u Glasgowu, a iako sam zadovoljio trenera i klub, nisam potpisao. Nisam mogao dobiti radnu dozvolu, to su problemi na koje ne mogu utjecati. U svakom slučaju Dinamo ne zaostaje za Celticom ni u čemu. Po ovome što sam vidio prvih dana, to je ista, svjetska razina - rekao je Dino Škvorc, koji u Bakuu nema pravo nastupa, ali bi se već protiv zaprešićkog Intera mogao predstaviti maksimriskoj publici . Prije mjesec dana tome se nije niti nadao.

Linker
26. lipanj 2024 19:02