Goran Mehkek / CROPIX
ZAMJENA ZA STRINIĆA

Pojačanje na lijevom beku: Niko Kovač vratio Danijela Pranjića u reprezentaciju

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. studeni 2013. 20:12

Uz laganu jesensku kišicu Vatreni su odradili prvi trening pod vodstvom Nike Kovača. Nakon kratkog uvoda u svlačionici, na travnjak igrališta Hitrec - Kacijan izašli su u 18.06.

Dosad nije bila praksa da se trenira u nedjelju, već prvog dana okupljanja, ali novi stručni stožer nema vremena čekati. Jučer se okupilo 16 igrača, Ivan Strinić nije mogao vježbati zbog ozljede, Danijel Subašić ostao je na masaži a travnjakom su trčkarali i rekuperacijski radili, kao što je to uobičajeno dan nakon što su odigrali utakmice: Modrić, Srna, Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Badelj, Iličević, Lovren, Schildenfeld, Ćorluka, Kranjčar i Kovačić. S Vatroslavom Mihačićem sa strane su trenirali golmani Stipe Pletikosa i Lovre Kalinić.

Niko Kovač dao je medijima mogućnost da 15 minuta prate zbivanja s tribine, za gledatelje stadion je bio zatvoren kao što će biti i na svim slijedećim vježbanjima uoći Islanda. Igrači su bili nasmiješeni, činilo se vrlo dobro raspoloženi a iz izjava je jasno i iznimno motivirani. Posebno je entuzijazom isijavao Lovre Kalinić, što ne čudi za novaka u nacionalnoj vrsti. Seansa je trajala kratko, oko 45 minuta, nastavak je već sutra prije podne u Velikoj Gorici.

Kišovito i dosta hladno vrijeme barem će ih djelom prpremiti za Island, zanimljivo jedini je Pletikosa radio s kapom na glavi, premda baš on igra na najhladnijoj lokaciji - u ruskom Rostou. Na zimu se očito nije lako naviknuti, ma koliko to “vježbao”.

Na stadionu u Maksimiru pojavio se i negdašnji izbornik Zlatko Kranjčar. Stigao je iz Irana gdje mu je završila klupska polusezona, došao je pozdraviti sina Niku ali i novog šefa struke Kovača kojem je baš on u reprezentaciji dao kapetansku vrpcu.

- Niko Kovač ima personality i karakter. Takav je bio kao igrač, takav će sigurno biti i kao trener. Mi imamo iskusnu reprezentaciju, Islanđani jesu dobri ali uvjeren sam daćemo obaviti posao i plasirati se u Brazil. Prva se utakmica igra baš na moj rođendan, gledat ću je na televiziji i navijati - kazao je Cico koji je dvaput u kvalifikacijama za SP 2006. svladao aktualnog izbornika Islanda, Larsa Lagerbaeka, u obje utakmice bilo je 1:0.

Danijel Pranjić pozvan u reprezentaciju



Zbog ozljede Ivana Strinića hrvatskoj će se reprezentaciji u ponedjeljak priključiti Danijel Pranjić.

Strinića je u Zagrebu pregledao liječnički konzilij hrvatske reprezentacije zbog ozljede trbušnog zida. Problem će se adekvatno tretirati narednih dana, no kako je njegov status za dokvalifikacijske dvoboje s Islandom upitan, izbornik Niko Kovač odlučio je reprezentaciji priključiti Danijela Pranjića.

Iskusni lijevi bočni ove sezone nastupa za Panathinaikos, a za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 46 puta, posljednji puta u prijateljskom ogledu protiv Švicarske u kolovozu 2012. godine.

Linker
21. svibanj 2024 23:33