Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
DINAMO - MÜNCHEN 0-1

Poraz na startu: Dinamo nije uspio pronaći put do mreže njemačkog drugoligaša

U prvoj utakmici u 2013. godini Dinamo je u Anatalyji izgubio od Münchena s 0-1. Modri su imali nekoliko solidinih pokušaja, a jedini pogodak djelo je Volza u 63. minuti
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. siječanj 2013. 15:27

Dinamova serija prijateljskih utakmica u Turskoj počela je subotnjom odgodom protiv Elazigspora i porazom u utorak od Münchena 1860. Na gradskom stadionu u Antalyji Dinamo je poražen 0-1 u utakmici u kojoj je njemački drugoligaš iskoristio slab dan Dinamovih napadača...

Trener Dinama dao je po 45 minuta svim igračiam koje ima na raspolaganju osim trećem vrataru Zeleniki i Alenu Haliloviću koji je dan ranije otišao s treninga zbog viroze. Tako su prve minute za Dinamo upisali Husejinović, Pamić, Brodić, Čalušić i Šimunović koji je počeo utakmicu uz novog kapetana Josipa Šimunića.

Prvih pola sata obilježila je čvrsta igra, fantastičan potez 16-godišnjeg Frana Brodića i prečka Stahila. U nastavku je Jurčić izmijenio momčad, a prva prilika za “modre” stigla je u 46. minuti kada je tandem Čop - Sammir propustio dovesti Dinamo u vodstvo.

Nakon što Beqiraj nije iskoristio dvije prilike u koje ga je gurnuo Mateo Kovačić, kazna je stigla preko Moritza Volza koji je s dvadesetak metara doveo München u vodstvo.

Zagrepčani su nakon gola ubacili u brzinu više, ali “sechzgeri” su kompaktnom obranom i čvrstom igrom rutinski sačuvali vodstvo.

Najbliži izjednačenju Dinamo je bio kada je Sammir probao izravno iz kornera, ali lopta je odsjela na prečki. Za njemačku momčad vrlo dobru predstavu pružio je Marin Tomasov.

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

U 79. minuti Sammir je izravno iz kornera pogodio gredu.

Nijemci su poveli u 63. minuti. Moritz Volz je pucao s 20-ak metara, Mitrović je to rukom odbio, ali lopta ipak u čudnom luku završava u mreži.

Modri u nastavku igraju u sastavu: Mitrović - Tomečak, Jedvaj, Čalušić, Pivarić - Leko, Brozović, Kovačić, Sammir, Čop - Beqiraj

Dinamo je na samom početku drugog poluvremena propustio najbolju priliku. Prvo je Čopov udarac skinuo vratar Münchena, a u nastavku akcije Sammir je pucao kraj gola.

Završeno je prvo poluvrijeme. Dinamo je imao nekoliko opasnih akcija (Ibanez je u 41. minuti pucao malo kraj vratnice), ali ipak nije uspio pronaći put do mreže Ochisa.

Nakon 20-ak minuta igre nema pogodaka. Najbolju priliku su propustili Nijemci, kada je nakon kornera Tomasova Stahl pogodio gredu...

Utakmica je počela u 14 sati.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Šimunović, Šimunić, Ibanez - Ademi - Pamić, Husejinović, Brodić, Rukavina - Krstanović;

MÜNCHEN 1860: Ochs - Wojtkowiak, Bulow, Vallori, Stahl - Bierofka, Nicu, Tomasov, Halfar - Stoppelkamp, Lauth

Linker
21. rujan 2024 16:43