Foto: Goran Mehkek / CROPIX
U KONTAKTU S MAMIĆEM

POSLALI SU GA U INOZEMSTVO, A ON JE ZABIO DEVET GOLOVA I NA PRAGU JE OSVAJANJA NASLOVA Dinamovac na posudbi odgovorio na pitanje vraća li se u Zagreb

LUKA MENALO Dinamov krilni igrač na posudbi u Olimpiji javio se iz Hercegovine
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. travanj 2020. 10:02

Luka Menalo mogao bi biti jedan od onih igrača koji će u eri nakon koronavirusa u Dinamu dobiti veću priliku. Momak koji je u Maksimir došao iz Širokog Brijega ima iza sebe jako dobru sezonu u Olimpiji, zabio je u prvenstvu i Europi ukupno devet pogodaka, ima i pet asistencija.

Zmajčeke je prekid prvenstva zaustavio u lovu na naslov prvaka, vodeći su, s pet bodova više od Celja i Aluminija, čak sedam više od najvećeg rivala Maribora.

Mamić često dolazio

Šteta, reći će i sam Menalo, što je sezona tako naprasno prekinuta.

- Trenutačno sam kod kuće u Hercegovini, ovdje je karantena, policijski sat od 20 sati. Ne mogu nikamo, stalno sam u kući, izađem kratko u prirodu, malo trčim - javio se Menalo u četvrtak te najavio da bi za koji dan ipak mogao put Ljubljane.

- Takav je dogovor, vraćam se Olimpiju do kraja sezone. Priča se da bi u Sloveniji mogli početi s treninzima, pa ću ja nakon Uskrsa prema Ljubljani, tada vjerojatno u samoizolaciju i tako dočekati, nadam se, povratak treninzima. Kao što ste rekli, prvi smo, imamo lijepu prednost, igrali smo jako dobro prije ove stanke i svi bismo voljeli u tom stilu i nastaviti sezonu. A onda, na ljeto, povratak u Dinamo?

- Prije ove situacije s koronom, mogu to reći, plan je bio da se na ljeto vratim u Dinamo i pokušam se nametnuti u Maksimiru.

Je li dobio kakvo jamstvo da će dobiti novu priliku u Dinamu, da će ostati u kadru prve momčadi?

- Prvo, vrlo sam zadovoljan kako sam se nametnuo u Olimpiji, dobio sam na samopouzdanju, shvatio sam odlazak u Ljubljanu kao priliku i nogometno puno napredovao. Naučio sam nove stvari, bilo je to novo iskustvo za mene, koje će mi sigurno pomoći, drago mi je što sam izabrao Olimpiju. A što se tiče Dinama, nikakvo obećanje nisam dobio, ali bio sam u kontaktu s ljudima iz kluba, s Markom Vukelićem i sportskim direktorom Zoranom Mamićem. Često dolaze u Sloveniju, gledaju utakmice, tako da sam s njima razgovarao. Zadovoljni su mojim partijama, sve je vodilo prema tome da se vratim na ljeto u Dinamo. Sad, vidjet ćemo je l’ se štogod promijenilo ovim razvojem situacije.

Njegova su očekivanja od tog povratka, logično, sežu dalje od samog priključenja prvoj momčadi, ovoga puta želi u Dinamu i uspjeti.

- Naravno. Kad sam prvi put došao jednostavno se neke stvari nisu posložile, Dinamo je igrao odlično, igrači na mojim pozicijama bili su najbolji u momčadi i teško je u takvoj situaciji iskoristiti svoju priliku. Nadam se da će sad, ako se vratim u Dinamo, stvari biti malo drugačije, da ću uspjeti iskočiti u prvi plan i trudit ću se da tako i bude.

Zadnjih se tjedana u Maksimiru puno toga dogodilo, od igračkog odbijanja smanjenja ugovora do neizvjesne situacije s Bjelicom, pratio je i on iz Slovenije i BiH što se događa u njegovu klubu.

- Svi znaju sve, čitava država priča o tome. U kontaktu sam s ljudima iz kluba i sa suigračima, naći će se najbolje rješenje za sve, siguran sam.

Kako na njega utječe to smanjenje, plaća li ga Dinamo ili Olimpija?

- Na posudbi sam, Dinamo ne plaća cijeli iznos plaće, nego pola-pola s Olimpijom. Ali, nisam još ništa potpisao. Želim da se igrači s klubom dogovore, ne želim nikome napraviti ništa iza leđa. Siguran sam da će do dogovora doći, da je samo pitanje dana.

Stalno zajedno

Osim njega u Olimpiji je i najbolji strijelac lige Ante Vukušić, ali i njegovi dinamovci Bojan Knežević i Endri Cekici. Kakva je njihova situacija?

- Stalno smo zajedno, družimo se u Ljubljani, Cekici je igrač Olimpije, on isto igra odličnu sezonu, pogodio je s Olimpijom. Bojan Knežević, nažalost, ima problema s trbušnim zidom, bio je i na operaciji, no ako se sezona nastavi siguran sam da će do kraja biti vrlo važan igrač Olimpije - zaključio je Menalo.

Linker
29. travanj 2024 11:51