CROPIX
OPROŠTAJ PRVAKA?

POSLJEDNJI MAKSIMIRSKI PLES NAJBOLJEG IGRAČA DINAMA, MR. DERBY SE VEČERAS OPRAŠTA OD NAVIJAČA? Soudani ima priliku otići kao najbolji strijelac HNL-a

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. svibanj 2018. 12:49

Danas će možda svoju zadnju utakmicu u Maksimiru odigrati igrač, koji je zaslužio naklon i ushit svih tribina. On je El Arabi Hilal Soudani. Prisjetili smo se nedavno kakav je oproštaj imao Luka Modrić prije 10 godina, Soudani takav sigurno neće imati.

Doduše, za njega se još i ne zna odlazi li na ljeto, iako je to jako izvjesno, ali sama pomisao da ga možda zadnji put gledamo na travnjaku na kojemu je često briljirao, bio klasa iznad svih, Mr. Derby, dovoljna je za večerašnji dolazak u Maksimir. Istina, bio je i nešto ozlijeđen zadnjih dana, pomalo upitan, valjda neće propustiti susret. I priliku da postane i najbolji strijelac lige, uzme zadnji trofej koji mu nedostaje. Pa, ako je ovo i oproštaj od Maksimira, da bude sa stilom i uz dvostruko slavlje.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji: Ante Coric i Soudani, slavlje.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Ante Ćorić

Nije Soudani jedini koji bi mogao danas zadnji put istrčati u Dinamovu dresu na maksimirski travnjak. To je prije svih Ante Ćorić. Posao s Romom je više-manje riješen, tu ne bi trebalo biti nikakvih preokreta, modra “desetka” u novoj će sezoni otići na nečija druga leđa. A nama će ostati priča o jednom izvanserijskom talentu, rijetko viđenom, koji ipak nije poduzeo sve i dao toliko puno da se ta “desetka” i umirovi. Zadnji put će, s podija za dodjelu medalja i pehara, mahnuti maksimirskoj publici i Borna Sosa, lijevi bek budućnosti (ali ne Dinamove), a nije nemoguće da će to učiniti i Filip Benković. Koji također neće biti u momčadi zbog ozljede.

I, zapravo, tko zna koliko igrača ćemo igrača večeras zadnji put vidjeti u Dinamovu dresu na maksimirskom stadionu. Livaković, Stojanović, Rrahmani, Lecjaks, Ademi, Hajrović, Hodžić..., nitko ne može jamčiti da će svi oni na ljeto i dalje biti ovdje. Za nekima će se proliti suze žalosnice, za nekima radosnice, tako je uvijek. Ali, večeras protiv Intera, oni su ipak šampionska momčad, oni su ti koji su vratili pehar u Zagreb. Sa Soudanijem na čelu. Alžircu treba samo jedan gol, ako mu netko drugi ne pokvari planove, da stavi i taj pehar u svoju vitrinu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 02:16