Messi i Modrić
 David Ramos/Getty Images
NEVJEROJATAN POPIS IMENA

POSTOJI ČITAVA SILA ZVIJEZDA KOJIMA ĆE PASTI CIJENA Od Pogbe i Agüera do Modrića! Talijani već žele Messija: 'On više uopće nije zabranjen san'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. travanj 2020. 13:44

Osim igrača kojima ugovor istječe na kraju ove sezone, zanimljiv je pogled i na one sa završetkom aktualne ugovorne obveze u 2021. godini. S obzirom da ulaze u posljednju godinu ugovora, njima će na tržištu cijena osjetno pasti ukoliko ih njihovi klubovi žele prodati ili sami budu uporni u želji za odlaskom.

La Gazzetta dello Sport napravila je kalkulaciju za te igrače i zaključila da će hrvatskim veznjacima Luki Modriću i Ivanu Rakitiću realna cijena ovog ljeta sa 30 milijuna eura pasti na 20. Obojica su već zagazila u četvrto desetljeće života, Modrić će u rujnu proslaviti 35. rođendan, Rakitić ima 32, što naravno utječe na njihovu cijenu.

Harry Trump/Getty Images
Harry Trump Getty Images

Obojicu žele mnogi, ponuda definitivno ne nedostaje, ali pitanje je kakvi su planovi njihovih klubova. Rakitić je u Barceloni zasad nesigurniji nego Modrić u Realu i seli ga se od Paris SG-a, preko Juventusa do Manchester Uniteda, a vrlo su slični i tračevi o Modrićevom transferu.

Niža cijena

- Lionel Messi nije uopće zabranjen san za Inter. Mislim da će se do kraja godine dešavati čudne stvari - kazao je bivši predsjednik milanskog kluba Massimo Moratti.

I Messiju, danas 32-godišnjaku, ugovor s Barcelonom istječe 2021. godine. Očekuje se da će ga produljiti, ali to još nije učinio, što je očekivano otvorilo brojne špekulacije. Jedan od kapitalaca na koje će biti otvoren lov ovog ljeta je i 24-godišnji Leroy Sane. Prošlog ljeta bio je pred vratima Bayerna, ali teško se ozlijedio, a sada se, prema napisima iz Engleske, u utrku za sjajnim njemačkim ofenzivcem uključio i Liverpool. I Sergio Agüero (31) sa Cityjem ima ugovor na još samo godinu dana.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 20:  Willian of Chelsea is challenged by Lionel Messi of Barcelona during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg  match between Chelsea FC and FC Barcelona at Stamford Bridge on February 20, 2018 in London, United Kingdom.  (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Mike Hewitt/Getty Images

Paul Pogba bi otišao iz Manchester Uniteda, koji bi ga, pak, zadržao. No, novi ugovor 27-godišnji Francuz još nije potpisao i pitanje je hoće li. Ako neće, United bi ga volio prodati već ovog ljeta. Platili su ga 2016. godine 105 milijuna eura, sada mogu dobiti puno, puno manje.

Pierre-Emerick Aubameyang (30) još nije produljio s Arsenalom, Georginio Wijnaldum (29) s Liverpoolom, David Alaba (27) s Bayernom, u kojem je pred produljenjem Thiago Alcantara (28), kojem također iduće godine istječe ugovor. Uglavnom, čeka nas jako zanimljiv ljetni prijelazni rok. Kada jednom napokon i krene...

Linker
24. travanj 2024 01:07