StoryEditor
Liverpool
 Christopher Furlong/Getty Images / Christopher Furlong Getty Images
OVO JE PREVIŠE

POTEZ EUROPSKOG PRVAKA U JEKU PANDEMIJE NAVUKAO JE BIJES NACIJE Javila se i ikona kluba: 'Sada je izgubljeno svo poštovanje, jadni ovaj Liverpool'

Autor: HinaObjavljeno: 04. travanj 2020. 22:22

Aktualni europski prvak Liverpool žestoko je kritiziran nakon što je poslao na odmor neigračko osoblje za vrijeme pandemije koronavirusa, premda je ostvario prihode od oko 600 milijuna eura.

Čelnici vodećeg sastava Premiershipa su pojasnili kako će zaposlenici koji su pogođeni tom odlukom ipak primati svoje plaće, međutim klub će sudjelovati sa svega 20 posto, dok će 80 posto plaćati država.

Britanski ministar financija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2,500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.

Potez "Redsa" naišao je na osudu javnosti nakon što je objavljeno kako je klub uprihodio oko 600 milijuna eura, te ostvario zaradu prije oporezivanja u iznosu od 50 milijuna eura. Dodajmo i kako je Liverpool u vlasništvu američkog milijardera Johna Henryja koji je 'težak' oko 2.4 milijarde eura.

"Klub je u vlasništvu američkog milijardera i ne bio smio koristiti novac britanskih poreznih obveznika," ljuti se javnost.

Oglasio se i bivši kapetan Liverpoola Jamie Carragher, koji je 17 godina igrao za "Redse".

"Jurgen Klopp je pokazao suosjećanje za sve na početku ove pandemije, a stariji igrači su spremni smanjiti plaće, međutim sada je izgubljeno svo poštovanje i dobra volja, jadni ovaj Liverpool," napisao je Carragher.

Liverpool nije prvi klub koji se odlučio na ovaj nepopularan potez. "Redsi" su se priključili Newcastle Unitedu, Birmingham Cityju i Millwallu koji su veći dio svojih djelatnika, uz izuzetak igrača i stožera prve momčadi, poslali na godišnji odmor.

Linker
22. svibanj 2020 22:21