Iz nekih starih dana: Mateo Kovačić, Jerko Leko, Ivan Kelava i Domagoj Vida.
 Damir Krajac / CROPIX
GDJE JE NASTAO KRATAK SPOJ?

POTPUNO NEOČEKIVAN RASPLET NA MAKSIMIRU Bivši Dinamovac već je bio predstavljen kao povratnik među Modre, ali onda je došlo do velikog preokreta!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 19:55

Jerko Leko trebao je 8. srpnja povesti Dinamove juniore na pripreme za novu sezonu, u klubu su ga i javno predstavili kao novoga trenera te momčadi, iako nije bio na onoj presici kad su se predstavili Zoran Mamić, Damir Krznar i Tomislav Butina.

Ali je kasnije i sam Leko kazao da je odlučio doći u Dinamo s Kajzerice, oprostio se od igrača i ljudi u klubu, rekao da se raduje novim izazovima, iako mu nije lako napustiti Lokomotivu. Bilo je predviđeno da će voditi i momčad u juniorskog Ligi prvaka, Dinamo ga je zvao već mjesecima prije toga, sve je izgledalo normalno, sigurno. No, onda je došlo do preokreta.

Kratki spoj

Leko je trebao početi službeno, pod ugovorom, raditi od 1. srpnja, prije toga sve je bilo na usmenom dogovoru uz “nema problema, potpisat ćemo, to je formalnost”. Ali, Leko ugovor nije potpisao, do konačnog dogovora nije došlo i bivši Dinamov igrač odlučio je ostati na Kajzerici. Vratio se na mjesto trenera Lokomotivinih juniora i s njima će pokušati napraviti iskorak u novoj sezoni. Oko čega je puknulo i zašto, zasad nismo uspjeli doznati. Leko je na odmoru, sad ga može i produljiti, ali rasplet je neočekivan upravo zbog toga što je Leko bio baš velika želja Dinamove struke već neko vrijeme, vidjeli su u njemu trenera za budućnost. On je na kraju pristao doći, već dogovorio i neke pripremne utakmice, a onda ovakva promjena...

Zagreb, 171017.
Lucko
Nogometna utakmica NK Lokomotiva - FC Dinamo, 32.kolo doigravanja, UEFA Youth league.
Na fotografiji: Jerko Leko.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Gdje je nastao kratak spoj, teško je doznati. Ima li možda kakve veze s u zadnje vrijeme ionako poremećenim odnosima Dinama i Lokomotive? Jer, činjenica je da upravo u tom dijelu, u komunikaciji između dva kluba, zapinju i pregovori oko Ivanušeca, Dinamo i sam igrač odavno su rekli da se međusobno žele. Ili ga Dinamo ipak nije dovoljno želio? Razjasnit će se vremenom, ono što je u ovom trenutku sigurno, Leko ne dolazi u Dinamo.

Nova pitanja

Tko će u novoj sezoni voditi Dinamove juniore? Već se ranije, prije Lekina dolaska, kao moguće rješenje spominjao Andrej Mioković, možda sad dočeka priliku. Naravno, sad je opet pitanje tko će voditi momčad u juniorskoj Ligi prvaka, hoće li to opet biti Igor Jovićević ili novi trener juniora tko god to bio?

Linker
20. travanj 2024 05:34