Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
MENADŽERSKI KULOARI

POTPUNO NEOČEKIVANI RASPLET PRIJELAZNOG ROKA! DINAMO DOVODI STRAŠNO POJAČANJE Gurali su ga prema Kini, a sada u milijunskom transferu seli na Maksimir

Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. siječanj 2019. 10:14

Nigerijski ofenzivni veznjak Iyayi Believe Atiemwen odradio je jučer posljednji trening u dresu Gorice, a danas će dva dana prije svog 23. rođendana potpisati ugovor za Dinamo!

To će biti pomalo neočekivani rasplet prijelaznog roka za najboljeg igrača debitanta u ligi, koji je bio na meti niza inozemnih klubova, a Gorica je pokušala i transferirati ga u Kinu. Međutim, ništa nije dovedeno do završne faze pregovora i onda se u posljednjih nekoliko dana u igru uključio maksimirski klub. Premda je trener Modrih Nenad Bjelica za javnost emitirao priču kako mu ne treba krilni napadač, bilo je to samo zavaravanje tragova da bi se posao mogao u tišini privesti kraju.

Jednako je tako i u Velikoj Gorici, nitko službeno ne želi potvrditi da je transfer gotov, predsjednik Nenad Črnko je poručio "ako bude nešto, vidimo se na press konferenciji", ali pouzdani izvori iz kluba kažu da je sve dogovoreno i nema izgleda za preokret.

Velika Gorica, 250818.
Gradski stadion.
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
HNK Gorica - NK Rudes. 
Na fotografiji: Iyayi Believe Atiemwen.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Velikogoričanima itekako treba novac jer žele dovesti još dvojicu igrača ove zime, a kako će od Dinama za Atiemwena inkasirati između dva i pol i tri milijuna eura, to će biti i više nego dovoljno za sve što im treba u ovoj sezoni, pa i više od toga.

Gledajući širu sliku, Gorica je napravila čudesni posao s Nigerijcem, koji je točno prije godinu dana došao kao anonimac, otpisan u četiri turska kluba i Osijeku gdje je bio na probi.

Međutim, kada je dobio priliku igrati u kontinuitetu, Atiemwen je već u 2. HNL naznačio veliki potencijal, da bi eksplodirao ulaskom Gorice u 1. HNL gdje je u 17 nastupa dao sedam golova i četiri puta asistirao, te je uvjerljivo najbolji igrač lige na polusezoni u izboru novinara Sportskih novosti.

"Sa svakim golom i asistencijom, cijena mu raste od 100 do 200 tisuća eura" - kazao je predsjednik Črnko nakon kolovoške pobjede nad Hajdukom u Splitu, a da je bio u pravu, govori i ovih možda i tri milijuna eura koliko će pet mjeseci kasnije Dinamo za njega dati. Više je u hrvatskim okvirima Dinamo platio samo za Marka Roga, kada je Split ljeta 2015. na transferu zaradio četiri milijuna eura plus plaćeni PDV.

Linker
02. svibanj 2024 14:58