Nenad Dugi / CROPIX
TO BI BILO NEŠTO POSEBNO

POTPUNO NOVA ZVJEZDANA GARNITURA U HAJDUKU Na Poljud dolazi i treći velikan Vatrenih, slavni TV sukomentator koji ovoga puta ima i vrijednu diplomu!?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 23. prosinac 2019. 19:01

Mario Stanić postao je, ima puni tjedan, savjetnik predsjednika Marina Brbića za stručnu politiku, s njim u paketu stigao je i sportski direktor Ivan Kepčija, danas je imenovan novi trener Igor Tudor, no to nisu jedina nova imena jer bi ih u skoroj ili možda daljoj budućnosti moglo biti još...

Nije tajna da se Stipe Pletikosa spominjao već u posljednja dva razdoblja kad je Hajduk tražio predsjednika, njegovo ime bilo je u optjecaju kada je biran čelni čovjek uprave kluba Jasmin Huljaj, ali i prošle godine, kada se na funkciju vratio Marin Brbić.

Split, 300919.
Stipe Pletikosa, nekadasnji golman  Hajduka i Hrvatske nogometne reprezentacije obranio je zavrsni rad pred povjerenstvom na strucnom studiju Kinezioloskog fakulteta Sveucilista u Splitu i stekao stucni naziv Strucni prvostupnik kineziologije - sportski trener nogometa.
na fotografiji: Stipe Pletikosa s diplomom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Upravljačko neiskustvo

Tada se pisalo da je Pletikosin manjak to što nema potrebnu školu za ispunjavanje uvjeta natječaja, no u međuvremenu je stekao diplomu na Kineziološkom fakultetu u Splitu, ali manjka mu i potrebno iskustvo jer se na pretprošlim izborima tražilo pet, a na prošlim deset godina iskustva na upravljačkim poslovima. Ideja je da se Hajduk još ojača te da su dolaskom Stanića te Tudora samo započele promjene koje bi splitski klub trebale učiniti boljim i konkurentnijim, a u tu se priču uklapa i Pletikosa.

Naravno, Hajduk ima predsjednika, na toj je funkciji Brbić. Postoji li onda mogućnost da Pletikosa uđe u klub isto kao neka vrsta savjetnika, ili možda čak dopredsjednika, da stane na poziciju koju je donedavno obnašao Lukša Jakobušić, ali je otišao povukavši se iz osobnih razloga? Ljudi iz nogometa, a pogotovo oni s hajdučkim iskustvom i prošlošću, potrebni su Bijelima, senatori koji bi svojim promišljanjima, ali i vezama i poznanstvima u svijetu nogometa, a Pletikosa ih ima napretek, mogli donijeti dodanu vrijednost.

U posljednje je vrijeme nekadašnji vratar Bijelih i reprezentacije radio kao stručni komentator najprije na HRT-u, pa potom i na PlanetSportu, no i planet Hajduk sigurno ga intrigira. Nogometni senatori srednje generacije, poput Pletikose, i nešto starije, kao što je Stanić, mogu svojim nogometnim znanjem biti od pomoći Hajduku. Stanić je nedavno rekao da će Hajduk jednoga dana biti prvak, no simpatizeri Bijelih su nestrpljivi, rezultat se traži odmah i sad.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

I par rečenica koje je Brbić izgovorio na nedavnom predstavljanju Stanića i Kepčije daju dojam da bi na Poljudu moglo biti još pojačanja, no treba pričekati da se Stanić uhoda.

- Mi tek ulazimo u novu kuću, ne možemo odmah imati sve odgovore - govorio je Stanić.

Na pitanje hoće li biti još kadrovskih pojačanja jer se spominjao i Pletikosa, Brbić je odgovorio:

- U ovom času zasigurno ne, ali što će biti u budućnosti, ne znam. Na tome ćemo raditi, Hajduku trebaju kadrovska pojačanja - poručio je Brbić. Svakako da Staniću i budućem treneru treba dati vremena, Hajduk se treba zadržati na mjestu koje drži, ne pasti niže, izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka, što je Brbić zacrtao kao cilj, a onda - zapravo već sada - početi graditi momčad i slagati preduvjete za nešto više, a to su trofeji, ono što navijači očekuju još od 2013. godine, kada je posljednji put osvojen Kup, a potpisao ga je Igor Tudor.

UPRAVA HAJDUKA

Marin Brbić (predsjednik)

Mario Stanić (savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku)

Split, 161219.
Danas je u Hajduku predsjednik kluba Marin Brbic predstavio svog savjetnika Marija Stanica i sportskog direktora Ivana Kepciju.
Na fotografiji: Mario Stanic.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX / Jakov Prkic / CROPIX CROPIX
Mario Stanić

NADZORNI ODBOR HAJDUKA

Benjamin Perasović (predsjednik)

Denis Alajbeg (zamjenik predsjednika)

Krešimir Krolo (član)

Tin Laušić (član)

Nino Martinić (član)

Marko Mustapić (član)

Sergije Popović (član)

SPORTSKI DIREKTOR

Ivan Kepčija

TRENER

?

Pletikosa u brojkama

1997.

u svibnju Pletikosa je debitirao za Hajduk u ligaškoj utakmici protiv Zagreba

208

nastupa za Hajduk ima Pletikosa, pritom je zabio sedam golova

41

godinu uskoro će navršiti Pletikosa, rođen je 8. siječnja 1979. u Splitu

Linker
21. travanj 2024 09:55