Emica Elvedji / CROPIX
SLUŽBENO!

POTVRĐEN VELIKI TRANSFER Osijek prodao ključnog igrača! U Gradskom vrtu postigli povijesni dogovor i srušili dosadašnji rekord?

Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. siječanj 2019. 16:45

Nakon Harisa Hajradinovića koji je otišao ove zime u turski klub Kasimpasa u momčadi Bijelo-plavih više neće biti ni drugog veziste Roberta Mudražije. On će karijeru nastaviti u Kopenhagenu, najboljem klubu Danske.

Mudražija će u Dubaiju, gdje je Kopenhagen na pripremama, biti podvrgnut detaljnom liječničkom pregledu što je standard u definiranju transfera bilo kojeg igrača u neki iole ozbiljniji klub, a Kopenhagen to po svemu jeste.

No, klubovi, Kopenhagen i Osijek su se dogovorili i utanačili međusobne odnose. U trenutku kada je na površinu isplivala vijest koja je dala naznake da će se sve odviti u pravu Mudražijinog odlaska iz prvoligaša s Drave spominjao se novčani iznos odštete od 3.000.000 (tri milijuna) eura. Danski izvori spominju da je transfer "težak" 2.700.000 (dva milijuna sedamsto) što je najveći iznos koji je Osijek postigao u pojedinačnoj prodaji nekog svog igrača.

Naravno, praksa je naših klubova, tako i Osijeka, a saznali smo drži se toga i Kopenhagen za javnost informacije o tome koliko će Dance stvarno koštati otkup i raskid njegovog ugovora nitko ne otkriva. Poslovna tajna. A jedan detalj je lako predvidljiv budući da Osijek, kao i u slučaju odlaska Hajradinovića u Tursku, zadržava pravo postotka iz nekog budućeg transfera.

Osim što će obaviti nužan liječnički pregled, Robert Mudražija će sa svojim novim klubom usuglasiti uvjete za potpis ugovora. U svakom slučaju nakon nešto više od godinu i pol dana provedenih u osječkom Gradskom vrtu Mudražija više neće trčati njegovim travnjakom.

Linker
08. svibanj 2024 01:42