REUTERS/Alberto Lingria
PIATEK SE PREDSTAVIO U MILANU

POVIJEST SE PONAVLJA, VELIKI DERBI TALIJANSKE LIGE PROŠAO BEZ POGODAKA Subašić branio tek drugi put ove sezone i nije uspio spriječiti novi poraz

U najatraktivnijem susretu subotnjeg programa 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan i Napoli su igrali 0:0.
Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2019. 00:02

Zanimljivo, drugi put uzastopno su ove dvije momčadi na San Siru remizirale bez pogodaka. Nije to bila previše zanimljiva utakmica za gledatelje, posebice to vrijedi za prvo poluvrijeme kada nije bilo previše prilika. Vrijedi izdvojiti tek onu Callejonovu kada je iz teške situacije dobro tukao, ali je Donnarumma bio na razini zadatka. U nastavku je Milan izgledao bolje, konkretnije i odmah je pritisnuo goste, ali mirnoće u realizaciji nije bilo.

Milanskoj publici predstavio se i Poljak Krzyszstof Piatek, koji je ušao u 71. minuti i sasvim je korektno odradio svoju dionicu. U 79. minuti Rossoneri su mogli doći do vodstva, ali Musacchijev udarac iz blizine čudesno je obranio Ospina. Nedugo nakon mogao je Napoli kazniti Milan za taj promašaj, ali Zielinski je propustio zicer, pucao je ravno u Donnarummu.

Soccer Football - Serie A - AC Milan v Napoli - San Siro, Milan, Italy - January 26, 2019  AC Milan's Suso in action with Napoli's Lorenzo Insigne   REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Inače, Napoli je susret završio s desetoricom jer je u trećoj minuti sudačke nadoknade pocrvenio Fabian Ruiz.

Možda naposljetku može Milan više žaliti za pobjedom, pogotovo jer se vidi pomak u njegovoj igri, ali još uvijek neke poteze koje Gattuso vuče je teško shvatiti...

Sassuolo je bez većih problema slavio protiv Cagliarija (3:0) i tako se nakon četiri utakmice vratio na pobjednički kolosijek, dok Cagliari još uvijek u 2019. godini ne zna za trijumf.

Domaćin je mrežu kluba sa Sardinije načeo već u devetoj minuti kada je poentirao bivši Milanov igrač Manuel Locatelli. Snažno je opalio malo unutra kaznenog prostora, neobranjivo za Cragna.

U četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela, Đuričić se sjurio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, "lupio" lažnjak i pao, Srna je bio taj koji ga je srušio, iako se činilo da je Đuričić odglumio pad. Međutim, Irrati je nakon upotrebe VAR-a pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Babacar.

U nastavku se utakmica očekivano primirila, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je tada uopće i bilo, razriješio je Matri u 87. minuti nakon dodavanja Duncana.

Darijo Srna je igrao do 77. minute kada ga je zamijenio Padoin, dok Filip Bradarić nije bio u konkurenciji. Treba apostrofirati kako je bivši igrač Rijeke izgubio mjesto u početnom sastavu, naime u prvom dijelu sezone bio je standaran, imao je ozbiljnu minutažu, ali sada se to promijenilo. Dakle, sada nije bio u konkurenciji, dok je u prijašnje dvije utakmice sveukupno skupio 28 minuta.

U nedjelju se igra mini derbi u Rimu gdje Lazio dočekuje vodećeg Juventusa, koji će vrlo vjerojatno igrati bez Marija Mandžukića za kojeg se u talijanskim medijama spominjalo da bi mogao duže izbivati s travnjaka, ali Allegri ga uskoro očekuje u sastavu.

- Cancelo je opet u konkurenciji, ali će vjerojatno krenuti s klupe. S druge strane Mandžukić bi trebao propustiti ovaj dvoboj te ga očekujem u sastavu protiv Parme baš kao i Samija Khediru - istaknuo je Max Allegri.

Rezultati by SofaScore

Francuska liga: Novi poraz Monaca

Nogometaši Monaca u sve su težoj poziciji u borbi za ostanak u prvoj francuskoj ligi, oni su u susretu 22. kola izgubili od izravnog konkurenta Dijona koji je slavio na svom terenu sa 2-0 (1-0).

Golove za Dijon postigli su Kwon (24') i Sliti (59').

Bivši vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić tek po drugi put ove sezone branio je u prvenstvu za Monaco, ali niti on nije spasio svoju momčad novog poraza. Monaco je ostao pretposljednji 19. sa 15 bodova, dok je Dijon skočio na 16. poziciju sa 20 bodova. Između njih su Caen i Amiens sa po 18 bodova.

Hrvatski veznjak Toma Bašić igrao je za Bordeaux do 66. minute, a njegova je momčad izgubila na gostovanju kod Strasbourga sa 0-1 (0-0). Jedini gol na utakmici postigao je Lala (90'+3') u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Strasbourg je sada peti sa 35 bodova, dok je Bordeaux 12. sa 28.

Na vrhu je Paris SG sa 53 boda, 10 manje uz tri utakmice više ima drugi Lille.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 14:22