Ancelotti
 REUTERS/Jennifer Lorenzini / REUTERS
NOVO IME NA KLUPI

POVRATAK NA OTOK NAKON GOTOVO DESET GODINA! LEGENDARNI TALIJAN ĆE ZARAĐIVATI BRDO LOVE Evo koliko će Carlo Ancelotti dobiti za tri godine u Evertonu

Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2019. 17:45

Trofejni talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti (60) trebao bi postati novi trener Evertona, s kojim će potpisati ugovor na tri i pol godine, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Ancelotti bi trebao postati jedan od najplaćenijih nogometnih trenera, s godišnjom plaćom od 13,5 milijuna eura. Na klupi Evertona će debitirati 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a u stručnom stožeru će zadržati Duncana Fergusona, koji je bio privremeni trener nakon otkaza Marcu Silvi.

Klub sa Goodison Parka ovog je ljeta puno potrošio na igračka pojačanja, ali izostali su očekivani rezultati. Nakon 17 kola Premier lige Everton je na 16. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja.

REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS

Britanski mediji navode da je većinski vlasnik Evertona Farhad Moshiri uvjerio Ancelottija da klub ima velike ambicije te da će imati dovoljno novca na raspolaganju za igračka pojačanja. Moshiri je vlasnik Evertona od 2016. godine i na klupi su se promijenila četvorica trenera, Roberto Martinez, Ronald Koeman, Sam Allardyce i Marco Silva.

Ancelotti je najzvučnije trenersko ime otkad je Moshiri vlasnik kluba. Tri puta je osvajao Ligu prvaka, dva puta sa AC Milanom i jednom sa Real Madridom. Trenersku karijeru počeo je u Reggiani, a potom je vodio Parmu, Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern i Napoli. Iz Napolija je otišao prije devet dana jer se sukobio s predsjednikom kluba Aureliom de Laurentiisom.

Mikel Arteta na pragu da postane novi trener Arsenala

Arsenal bi do kraja tjedna trebao dobiti novog trenera, a tu će ulogu preuzeti Mikel Arteta (37), bivši veznjak "topnika" i aktualni pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju, objavili su u četvrtak britanski mediji.

U Manchester Cityju su ogorčeni načinom na koji je Arsenal "snubio" Artetu, ali neće mu stajati na putu. Doduše, Arsenal će morati platiti tri milijuna eura odštete.

Arteta je bio ozbiljan kandidat za preuzimanje Arsenala i u ljeto prošle godine, kada je nakon 22 sezone klub napustio Arsene Wenger. No, vodstvo "topnika" tada se odlučilo za Unaija Emeryja.

Emery nije ispunio očekivanja i prije tri tjedna dobio je otkaz, a dužnost privremenog trenera preuzeo je Freddie Ljungberg. Britanski mediji navode da bi Arteta trebao potpisati s Arsenalom ugovor na tri i pol godine, te da bi mu plaća trebala biti na razini one koju je imao Emery, odnosno šest milijuna eura po sezoni.

Arteta je nosio dres Arsenala pet godina (2011–2016) i u njemu je 2016. okončao igračku karijeru. Posljednje tri i pol godine je pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju.

Linker
16. svibanj 2024 08:43