Drago Sopta/CROPIX
ŽELIO GA I BEŠIKTAŠ

Pranjić: Everton je otezao, Bešiktaš nije imao novaca, a Sporting se javio na vrijeme!

,
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. srpanj 2012. 13:59

Često smo ga zivkali proteklih tjedana. Danijel Pranjić je bio u fazi rješavanja nastavka karijere s obzirom da je istekom ugovora u Bayernu postao slobodan igrač.

Taj mu je status nudio prilično komoditeta u izboru nove sredine. Samo u ovom prijelaznom periodu imali smo informacije da je trebao u Everton, pa je propalo. Potom smo dobili dojavu da je na putu prema Istanbulu, a kad smo nazvali javio se iz Lisabona. Nije loše kao zavaravanje 'protivnika'.

Dakle, Pranjiću, Sporting Cloube do Portugal. Dočekali su vas kao veliku zvijezdu?

- Iskreno rečeno, nisam to nimalo očekivao! Utoliko mi je bilo draže osjetiti se kao željen i cijenjen igrač.

Još niste do kraja provarili podcjenjivački status Juppa Heynckesa u Bayernu?

- Ne bih na to tako gledao, ali da mi je silno bilo teško živjeti na margini momčadi, ne igrati, sjediti na klupi iako sam osjećao da mogu dati svoj doprinos Bayernu, to je svakako istina. No, sada je to prošlost, počinjem novu i uvjeren sam lijepu priču. Prvim su dojmovi impresivni u svakom pogledu.

Everton je bio u igri i sada?

- Istina je, menadžer Moyes je javno ustvrdio da se nada kako će me dovesti, ali osjetio sam da otežu. Nisam više htio čekati, iako moram reći da nisam imao pritisak kako pod mus moram riješiti novi klub. Prijelazni rok traje još mjesec i pol dana, bilo je logike čekati najbolju ponudu, ali odjednom se nešto prelomilo kada se i Bešiktaš oglasio.

Bešiktaš?

- Da, Turci su se javili mom agentu Sörenu Lerbyju prije tjedan dana i odmah htjeli dogovor. Taman sam se spremao otići u Istanbul kad su nazvali i kazali da imaju problema s financijskom konstrukcijom. Tada mi je puk'o film, Sporting je bio uporan i odmah sam kazao Lerbyju "idem dolje, neću dvojiti više niti trenutak". Sada kada sam doživio Sporting kao klub, stadion, navijače, pažnju, pomislim u sebi što bih propustio da nisam prihvatio njihov poziv. Vjerujte mi, stvarno sam sretan što sam izabrao klub gdje su nekad Ivković, Krpan i trener Jozić ostavili trag.

Gdje mislite da vas Sa Pinto vidi u momčadi s igračima iz 13 različitih nacija?

- Trinaest? Nisam znao taj podatak. Nakon razgovora s njim bit će mi jasnije, no kako sam shvatio u dosadašnjim razgovorima s klupskim čelnicima, planiraju me za lijevi bok u veznom redu. Iskreno, jedva sam dočekao da me netko vidi na poziciji koju sam s velikim uspjehom igrao u Heerenveenu i zaslužio poziv Bayerna. Nemam problema priznati da sam umoran od seljakanja u kompoziciji momčadi odnosno da treneri mnome stalno popunjavaju rupe.

Financijski uvjeti ostaju tajna?

- Zadovoljan sam, ali novci su u ovom trenutku ipak bili manje presudni od želje da dođem u pravi klub te da budem protagonist momčadi koja ima ambiciju. Zaželio sam se nogometa kao kad sam bio golobradi junior, gladan sam lopte, igre, huka publike, radosti gola...

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Linker
24. rujan 2024 01:22