Srdjan Vrancic / CROPIX
VATRENI NA CIJENI

Pranjića traži Bordeaux, Mandžukić na meti Juventusa, Rakitić žrtva financijske krize!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2012. 17:35

Torinski dnevnik Tuttosport objavio je u današnjem broju da je Juventus spreman isplatiti Wolfsburgov odštetni zahtjev za hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića.

Napadač, pišu Talijani, ponuđen Juventusu nakon što se trener novopečenih prvaka Antonio Conte oduševio njegovim nastupima na Europskom prvenstvu.

Britanska radijska postaja Talksport objavila je da se Juventus umiješao u posao Evertonu, odnosno Evertonovu menadžeru Davidu Moyesu, koji je namjeravao u svom napadu upariti navalni tandem iz hrvatske reprezentacije – Nikicu Jelavića i Mandžukića.

Problem je, navodi se, što je Moyes za Mandžukića pripremio sedam milijuna funti, što je nakon pokazanog na Euru puno premalo za 26-godišnjeg Hrvata. Talksport navodi da Felix Magath sada traži 15 milijuna funti za Mandžukića, te da je Juventus spreman platiti traženu cijenu.

Tuttosport također dodaje da Juventus osim o Mandžukiću razmišlja također o napadaču Intera Giampaolu Pazziniju odnosno centarforu dortmundske Borussije Robertu Lewandowskom.

Za razliku od hrvatskog napadača, veznjak Ivan Rakitić mogao bi postati žrtva financijske neimaštine njegovog trenutačnog kluba. Naime, madridski dnevnik AS piše da vodstvo nogometnog kluba Seville razmatra prodaju dvojice stranih nogometaša zbog lošega financijskog stanja u klubu. Riječ je o argentinskom braniču Federicu Faziju i hrvatskom veznjaku.

Nije da ih trener Michel ne želi. Dapače, računa s njima od prvog dana priprema za iduću sezonu. Obojica su također javno istupili sa željom da i sljedeću sezonu provedu u andaluzijskom klubu.

No, vodstvo Seville, stjerano u kut lošim stanjem klupskih financija, misli da bi baš njih dvojicu bilo moguće unosno prodati i nešto zaraditi a da se pritom momčad osjetnije ne oslabi.

Za Fazija je, piše AS, već bilo upita, ali je zainteresirane kupce tjerala njegova visoka cijena.

Za Rakitića se, navodi isti izvor, nitko nije zanimao otkako je stigao u Sevillu prije 18 mjeseci. U klubu se, međutim, nadaju da će zainteresiranih biti nakon vrlo dobrih veznjakovih predstava za Hrvatsku na Euru u Poljskoj, gdje je igrao "daleko bolje no prošle sezone u klubu".

Svoju klupsku destinaciju će ovoga ljeta zasigurno promijeniti Danijel Pranjić,kojemu ugovor s Bayernom istječe ovg mjeseca,a poznato je kako ga neće produžiti. Lijevi bek je potvrdio kako neće ostati u Bundesligi, a u budućnosti jošnije siguran.

- Dobio sam poprilično mnogo ponuda – potvrdio je u razgovoru s novinarom Sport Bilda u najnovijemu tiskanom izdanju tjednika hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić.

Sport Bild otkriva da 30-godišnjeg veznjaka traži više klubova iz Nizozemske, gdje je od 2005. do 2009. godine igrao za Heerenveen, ali također i francuski Bordeaux. On sam, navodi se, najradije bi u Englesku, i to u liverpulski Everton.

- Mogu samo reći da sigurno neću ostati u Njemačkoj – kazao je Pranjić.

Evertonov menadžer David Moyes, piše novinar Tobias Altschäffl, želio je Pranjića dovesti već u siječnju.

- Da, Everton je zimus bio najbolja opcija. Nažalost, u Bayernu su mi blokirali transfer – dodao je Pranjić.

"Da su ga tada pustili, inkasirali bi za njega oko dva milijuna eura odštete. Sada Pranjić traži novi klub kao slobodan igrač", piše Altschäffl.

Linker
18. svibanj 2024 11:06