Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
FILHO SE ZAIGRAO

PRAVA ISTINA O TRANSFERU SAMMIRA U CRVENU ZVEZDU 'Kod njega se nikad ne zna, on ponekad povuče poteze o kojima ne govori...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. lipanj 2018. 00:22

Prije nekog vremena, na dan kad je Dinamo igrao finale Kupa s Hajdukom, iz Maksimira je procurila informacija da se Sammir vraća u Dinamo po drugi put. Provjerili smo na svim glavnim klupskim adresama, odgovor je bio - da, Sammir se vraća! Čak se počelo pričati da neće previše koštati, da će biti plaćen po utakmici, dakle, koliko će igrati - toliko će zaraditi.

Nekoliko dana prije te informacije Sammir je dao intervju za SN u kojem je kazao kako želi nastaviti igrati nogomet te da je napravio strašnu pogrešku kad je otišao iz Dinama zbog nesporazuma s bivšim trenerom Ivajlom Petevom.

- Trebao sam ostati u Dinamu - kazao nam je Sammir.

Pričao nam je kako ima četiri ponude iz Brazila, ali da ipak ne bi želio otići igrati u domovinu. Na pitanje bi li se vratio u HNL, kazao je:

- Samo u Dinamo...

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ni traga, ni glasa

Usput je dodao da bi se vrlo brzo mogao spremiti na ljetnim pripremama te da ima jaku želju za nastavkom karijere. I tako, očekivali smo da će Dinamo vrlo brzo i službeno objaviti da se Sammir vraća, ali nitko se na to nije odvažio, nitko nije ni navijestio kad bi mogao potpisati. Ali i dalje su stizale neslužbene informacije da je njegov povratak izvjesna stvar, da će se zbiti. Pokušavali smo doći do Sammira, ali nakon objave vijesti da se vraća u Dinamo, više se nije javljao. Budući da se prije uvijek javljao na telefonske pozive, zaključili smo da se oko njegova povratka nešto zakompliciralo.

A onda su jučer srpski mediji objavili vijest da Sammir prelazi u - Crvenu zvezdu! Vijest je izgledala senzacionalno, probali smo opet doći do Sammira, ali opet se nije javljao... Srpski kolege tvrde da je Sammir bio na pregovorima u Beogradu! Dobili smo ljude bliske bivšem hrvatskom reprezentativcu koji su nam kazali kako nema šanse da Sammir ode u Zvezdu, te da je vijest ‘patka’. No, ipak su ostavili mogućnost da se događa nešto o čemu nisu obaviješteni.

Zagreb, 190417.
Stadion u Maksimiru.
Medijski dan GNK Dinamo, gdje su igraci kluba bili dostupni novinarima za davanje izjava, odrzan je u prostorijama kluba.
Na fotografiji: Sammir.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

- Kod Sammira se nikad ne zna, on ponekad povuče samostalne poteze o kojima nikoga ne izvijesti. Uostalom, tako je bilo i s Dinamom, nikome se nije povjerio da je bio u Maksimiru i razgovarao o povratku - kazao nam je Sammirov bliski prijatelj.

Međutim, iz istog izvora doznajemo da ima istine oko zanimanja Crvene zvezde za Sammira, jer je hrvatskog Brazilca prije nekih šest mjeseci zvao predsjednik beogradskog kluba Zvezdan Terzić raspitujući se o njegovoj trenutačnoj situaciji, te mogućnosti igranja za Zvezdu. Također, kruži informacija da je Sammira na dolazak u Zvezdu nagovarao i bivši veliki centarfor Dušan Savić, sportski direktor Zvezde u vrijeme dok je šef kluba bio Dragan Džajić. No, navodno je Sammir tada kazao kako ne bi išao u Beograd, da ne bi odjenuo dres Zvezde. Je li možda sada promijenio mišljenje, je li možda zapelo s povratkom u Dinamo?

Andy Bara, poznati hrvatski menandžer koji je dugo vremena blisko surađivao sa Sammirom, nam je rekao sljedeće...

- Ja nemam nikakvih saznanja da Sammir ide u Crvenu zvezdu i od toga se ograđujem. Smatram da igrač koji je tako dugo igrao u Dinamu, osvajao sve te trofeje i odijevao dres hrvatske nacionalne vrste, nema što tražiti u Crvenoj zvezdi. Poštujem Zvezdu ali nisu još vremena za takve transfere. Uvjeren sam da niti jedan bivši ili sadašnji Zvezdin reprezentativac ne bi došao u Dinamo - kazao nam je Bara.

Nikad ne reci nikad

Ali iz Beograda isto tako stižu vijesti da navodno Delije, najžešći navijači Zvezde, ne žele Sammira, jer je uzeo hrvatsko državljanstvo te igrao za hrvatsku reprezentaciju! Zvezda sluša svoje navijače, a kad je tako, onda će se transfer teško zbiti... Nazvali smo jučer Luisa Ibaneza, nogometaša Dinama koji je završio u Crvenoj zvezdi, a koji je također uzeo hrvatsko državljanstvo...

- Zovu me novinari iz Beograda i raspituju se, a ja o mogućem transferu Sammira u Zvezdu ništa ne znam. Ja sam u Beogradu bio dobro primljen, makar je bilo nekih glasova koji su pitali što ću ja u Zvezdi s hrvatskim državljanstvom - kazao nam je Ibanez.

Ipak, razlika postoji, Sammir je nosio ‘kockasti’ dres i igrao za Hrvatsku!

Što će se zbiti, vidjet ćemo, ali prema jučerašnjim saznanjima, teško da će Sammir u Zvezdu! Ali, sad je veliko pitanje hoće li u Dinamo! Jer, ako je zaista bio u Beogradu i pregovarao s Crvenom zvezdom, kako tvrde srpski novinari, teško da će ga nakon svega željeti u Dinamu. Konačno, kako bi to prihvatili Dinamovi navijači? No, nikad ne reci nikad, to valjda znamo kad se radi o nogometnim transferima...

Linker
21. svibanj 2024 16:50