Marijan Kustić

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ULTIMATUM IZ KUĆE NOGOMETA

Predsjednik HNS-a zagrmio: Dosta je bilo! Ako grad Zagreb ne riješi papirologiju, možemo i u Veliku Goricu!

‘Nema više oklijevanja. Mnogi nude zemljište, Velika Gorica bi nam već sutra ustupila teren‘, kaže Kustić.
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. listopad 2022. 16:12

Predsjedniče, oprez! Opkoljeni smo u ruskoj enklavi, upozoravam Marijana Kustića u ponedjeljak, usred ljute borbe nekolicine odvažnih muškaraca s platom svinjske vratine, kobasica i ćevapa. Za stolom pored roštilja Gekas Arene u Šestinama, gdje je još jednom briljirao član HNS-ova IO-a Stjepan Merkaš "Krojf", društvo se namjestilo tako da je jednu stranu trpeze kontrolirao Ivica Olić, drugu je čuvao Vedran Ćorluka, dok je uz bok predsjedniku stajao Stipe Pletikosa.

- Za "Pletu" nisam siguran, njegova lojalnost je podijeljena - prihvaća igru Kustić, aludirajući da je prije špice karijere u Spartaku i Rostovu dugogodišnji vratar reprezentacije ipak četiri godine proveo u Šahtaru.

- Znate li da je Sergej Lavrov veliki Spartakov navijač? Dok sam bio u Moskvi dolazio je na svaku utakmicu - uključuje se Pletikosa.

Kranjčar prva violina

"After" nakon još jedne prijateljske utakmice HNS-ove reprezentacije s novinarima protekao je u opuštenom razgovoru. Na terenu je bilo manje vica, a više treniranja strogoće: Niko Kranjčar, ponovno prva violina, uz asistenciju Olića, Ćorluke, Bišćana, Tomića, Krpana i Pletikose, pobrinuo se da već do kraja prvog poluvremena inkasiramo šest komada, ukupno deset.

Ovaj put je Kustićevu All Star momčad pojačao i Mario Mandžukić. Otkako je otišao u mirovinu, rijetko uskače u nogometnu opremu, draži mu je teniski reket, ali bilo ga je lijepo vidjeti na terenu, gdje je suradnjom s Olićem nekoliko puta izmamio pljesak.

Na utakmicu je Kustić došao s radnog posjeta nogometnom kampu srpske reprezentacije. Obišao je kompleks u Staroj Pazovi, gdje mu je domaćin bio Nenad Bjeković, nekadašnji as, dužnosnik i trener Partizana, a danas prvi kandidat za novog predsjednika srpskog saveza (FSS). Šef HNS-a vratio se s punom vrećom izvrsnih dojmova: pored mini-stadiona i više terena, fitnesa, teretane i ostalih sportskih sadržaja, u sastavu kampa je i luksuzni hotel sa šezdesetak soba. Očito dovoljno luksuzan, čim su se Nikola Jokić i košarkaši tamo pripremali za Euro.

Uefa sufinancira projekte

- Dosta je bilo oklijevanja, idemo u projekt kampa. Ako grad Zagreb do kraja godine ne riješi papirologiju Zagrebella, tražit ćemo drugu lokaciju. Mnogi nude zemljište, Velika Gorica bi nam sutra ustupila teren za kamp - objašnjava Kustić.

Na nedavnom hvarskom druženju s Čeferinom, Bobanom i društvom iz IO-a Uefe, predsjednik HNS-a ohrabren je da krene u akciju. Uefini fondovi otvoreni su za svaku vrstu ulaganja u infrastrukturu, neovisno o tome je li riječ o gradnji novog kampa ili, recimo, natkrivanju tribina Rujevice. Potrebno je samo pribaviti dozvole, predstaviti projekte i akcija može početi.

Linker
23. travanj 2024 20:01